Administrerende direktør Dag Runar Båtvik avduker hytten som auksjoneres bort under Norgehuskongressen.Stefan Offergaard

Norgeshus auksjonerer bort minihytte

Norgeshus vil skape blest om den nye hyttekatalogen sin, og auksjonerer dermed bort den 10 kvadratmeter store hytta "Utsikten". Utropspris: 1 krone.

Boligkjeden Norgeshus lanserte nylig sin nye hyttekatalog med nye hyttemodeller.

Den minste av hyttene heter Utsikten, og er på vel 10 kvadratmeter med hems. For å skape blest om den nye katalogen auksjonerer de nå bort den lille hytten på hjemmesidene deres.

Utropsprisen var på en krone, men budene har i skrivende stund nådd 200.001 kroner.

Hytta har imidlertid en veiledende totalpris på 362.000 kroner, så ifølge salgssjef Frode Christian Holm er det fortsatt muligheter for å gjøre et godt kjøp.

Her kan du følge budrunden

- Vi har fått mange henvendelser, og det er veldig god interesse for hytta så langt. Det er artig å selge en så spesiell hytte på en slik måte. Vi synes det er en fin måte å markere den nye katalogen vår, sier Holm.

Auksjonen avsluttes fredag kveld.

15 nye modeller

Den lille hytta "Utsikten" er på 10 kvadratmeter med hems.Stefan Offergaard

Hyttekatalogen ble lansert under årets Norgeshuskongress i Stavanger.

Les også: Fullsatt på Norgeshuskongressen

Den inneholder totalt 32 hytter i ulike fasonger og størrelser, og i alt 15 av hyttene er splitter nye. De 12 eksisterende modellene er blitt oppgradert til dagens standard med nye perspektiver og planløsninger.

- Dette er en idebok, og vi kommer nok ikke til å bygge mange hytter akkurat på samme måte som de er tegnet her. For å krydre fantasien til kundene har vi tatt tak i en del planløsninger og vist dem i ulike varianter. Vi varierer med vinduer, former og farger. Det gir store utslag på hyttene, sa administrerende direktør Dag Runar Båtvik under lanseringen.

Utsatt

Hyttekatalogen skulle egentlig kommet ut i fjor, men Norgeshus valgte bevisst å utsette utgivelsen på grunn av de nye energikravene.

- Vi ventet slik at hyttene kunne bli laget etter de nye energikravene, sa han til salen med byggmestre og Norgeshusforhandlere.

Les også: Best av 101 Norgeshus-forhandlere

Den største endringen på hyttesiden er ifølge han at de har flyttet den nedre terskelen fra 50 til 70 kvadratmeter, slik at hytter under 70 kvadratmeter i prinsippet ikke har energikrav.

- Vi har lagt oss på en viss standard, men her har dere mulighet til å bygge enkle og rimelige hytter. En del av hyttene er lagt på 69,5 kvadratmeter nettopp på grunn av dette. Hyttene mellom 70 og 150 kvadratmeter har vanlige minstekrav som standard, mens for hyttene over 150 er det vanlig boligstandard som gjelder, sa Båtvik.