Magne Bratfoss. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX

Svindel-anmeldt malermester politianmelder Alliero

Magne og Truls Bratfoss ble i januar politianmeldt for grov økonomisk utroskap mot håndverksbedriften Alliero. Nå anmelder de selv styreledelsen i AllieroGruppen for bedrageri.

Tidligere Alliero-avdelingsleder og medeier Magne Bratfoss mener styreleder Bjørn Erik Reinseth og styremedlem Thor-Egil Solhaug i AllieroGruppen, har brutt loven.

I en pressemelding hevder Bratfoss at de to brøt loven ved å blant annet «forlede» ham og sønnen Truls til å påta seg omfattende betalingsforpliktelser.

– Vi kan ikke lenger være passive til det vi blir utsatt for, uttaler Magne Bratfoss i meldingen.

Han har fremmet en klage i forliksrådet, og skriver nå at han politianmelder Alliero for bedrageri.

Malermester M. Bratfoss ble i 2007 innlemmet i Alliero, og hovedeier Magne Bratfoss mottok, ifølge Finansavisen, en kontantbetaling på mellom 10 og 15 millioner, en 10 prosents eierandel i Alliero, samt jobben som avdelingsleder. I ettertid skal både Magne Bratfoss og sønnen Truls, ifølge avisen, ha brukt selskapets penger til å betale for reiser og restaurantbesøk, og Bratfoss senior skal også ha pusset opp privatboligen for Allieros regning.

Det skal være snakk om et millionbeløp som far og sønn Bratfoss er anmeldt for å ha svindlet fra Alliero.

Politisak

Magne og Truls Bratfoss mener reisene og restaurantbesøkene de har belastet Alliero for, har vært jobbrelaterte, men har inngått erstatningsavtaler med Alliero, og bedriften anser gjeldspørsmålet som avklart.

– Den videre oppfølgingen er opp til politiet, sa styreleder Bjørn Erik Reinseth til Finansavisen da saken sprakk tidligere i år.

Styreleder Bjørn Erik Reinseth i AllieroGruppen. Foto: Alliero

Ifølge uttalelsen fra Magne Bratfoss, har Bjørn Erik Reinseth og Thor-Egil Solhaug brutt tilbakebetalingsavtalen som far og sønn Brattfoss inngikk med Alliero. Han hevder videre at sønnen og han selv gikk med på å betale tilbake mer enn det de er anklaget for å ha svindlet Alliero for.

– Dersom vi ikke gjorde opp Allieros krav, ville selskapet gå ut offentlig ut med saken, og derfor påtok vi oss å betale vesentlig mer enn det de skulle ha dekket av kostnader. Vi befant oss i en svært vanskelig situasjon og ville at saken skulle legges død, sier Bratfoss.

Ikke bekymret

Bjørn Erik Reinseth i Alliero sier til Byggeindustrien at de ønsker å følge opp saken i forliksrådet, og at han ikke er interessert i noen stor mediedebatt.

– Siden det foreligger en klage her, vil vi behandle den i forliksrådet slik vi har blidt bedt om. Jeg tror ikke det gagner noen at vi skal svare på tomme påstander i mediene, sier han.

Reinseth påpeker at anmeldelsen mot Bratfoss ikke var noe Alliero gikk til mediene med, men at Finansavisen oppdaget den og tok kontakt.

– Vi vil minne om at Bratfoss har lurt penger fra Alliero, og at det er hva denne saken handler om. Han har kommet med mange påstander i kjølvannet av dette, men de forholdene som påpekes av ham her, er feilaktige. Vi tar både forliksklagen og den varslede anmeldelsen med knusende ro, sier han.