ZW65-6 er en av modellene Hitachi nå lanserer i det europeiske markedet.

Nye kompakte hjullastere fra Hitachi

Hitachi kommer lanserer nå tre nye kompakte hjullastermodeller.

Hjullastermodellene ZW65-6, ZW75-6 og ZW95-6 lanseres i Europa i disse dager og vil bli å se på Hitachis Bauma-stand i april.

– Den nye serien lever opp til Hitachis rykte som leverandør av slitesterke produkter. ZW65-6, ZW75-6 og ZW95-6 takler et bredt spekter av arbeidsoppgaver og er svært allsidige. De tilbyr et komfortabelt arbeidsmiljø og de setter en ny standard for pålitelighet, skriver Nasta i en pressemelding.

Ifølge den norske Hitachi-importøren har hjullasterne en svært slitesterk konstruksjon.

– Den innlemmer en effektiv enkeltarm med en vridningssterk og stiv profil. Mindre vridninger på bommen resulterer i større presisjon under løft. Enkeltarmens slanger og ledninger er lagt inne i armen, og vitale komponenter er dermed bedre beskyttet. Dette ikke bare øker maskinens levetid, men gir også̊ bedre sikkerhet og produktivitet på arbeidsplassen, melder Nasta.

De nye hjullasterne ligger i vektklasser fra 4,7 til 5,4 tonn og skuffekapasiteten varierer fra 0,70 til 1,60 kubikk. Motorene i de to minste modellene har en ytelse på 50 kW (68 hk), mens ZW95-6 yter 55,4 kW (75 hk).

Hitachi lover også oppgraderinger i førerhuset, blant annet skal utsikten være enda bedre enn ved tidligere modeller.

De nye hjullastermodellene har 360 graders utsikt fra førerhuset.