Nye gruveaksjonister har lenket seg fast på Engebøfjellet

Flere aksjonister lenket seg onsdag fast på anleggsmaskinene i protest mot prøveboringer på Engebøfjellet i Sogn og Fjordane. Dagen før ble 15 pågrepet.

Seks medlemmer av Natur og Ungdom var onsdag ettermiddag på plass og lenket seg til en beltevogn og to borerigger som skal drive prøveboring for selskapet Nordic Mining denne uken.

Selskapet har fått tillatelse til å utvinne materialet rutil og avfallet skal dumpes i Førdefjorden, en nasjonal laksefjord.

Tirsdag ble 15 fra organisasjonen pågrepet og bøtelagt for å ha sperret veien opp til Engebøfjellet. De ble ilagt bøter på til sammen 150.000 kroner, men sier det er en liten pris å betale.

– Det lovbruddet aksjonistene begår ved å blokkere veien er ingenting sammenlignet med den organiserte miljøkriminaliteten dette prosjektet vil være, sier leder Ingrid Skjoldvær i Natur og Ungdom onsdag.

Ifølge Bergens Tidende er politiet varslet om de nye aksjonistene og dro til stedet onsdag ettermiddag.

Natur og Ungdom varsler samtidig at de sammen med en rekke andre ungdomsorganisasjoner kommer til å protestere utenfor Nordic Minings ekstraordinære generalforsamling i Oslo torsdag ettermiddag. Møtet holdes for å få godkjenning til å selge flere aksjer for gjennomføring av blant annet Engebøprosjektet.