Tre personer ble skadd og 40 evakuert da det begynte å brenne på Losby Gods i Lørenskog. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Historisk del av Losby Gods uskadd i brann

Tre personer fikk røykskader og 40 ble evakuert da det begynte å brenne på Losby Gods i Lørenskog lørdag. Den historiske delen av bygningen ble ikke skadd.

– Brannen startet i et rom i nærheten av en badstue. Det er en del røykskader i alle tre etasjene, sier operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

De 40 evakuerte blir fraktet til et annet hotell i nærheten. Tre personer er sendt til Ahus med røykskader. Losby Gods er et hotell- og konferansesenter i tilknytning til hovedbygningen, som er 150 år gammel.

– Den historiske delen av Losby som er fra 1850, er en kulturarv, og den har ikke blitt skadd i brannen. Det er vi veldig glad for, sier Heidi Elisabeth Fjellheim, direktør på Losby Gods, til NRK.

Politiets innsatsleder, Ketil Lund, sier til Romerikes Blad at de tre skadde er ansatte på hotellet.

Politiet vet foreløpig ikke hva som forårsaket brannen, som de fikk melding om klokken 15.23. Brannvesenet jobbet lørdag kveld fortsatt på stedet.

– Vi dekker korridorer med plast, slik at ikke røyk skal spre seg videre inn i bygningen. Vi pumper opp vann fra kjelleren og setter inn avfuktere, sier 110-operatør Jan Karlsen ved Nedre Romerike brann- og redningsvesen til NRK.