Utviklingsansvarlig IT-prosjekter

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere med virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus samt utvikler og selger boliger.
Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, omsetningen er på 24 milliarder (2014), og selskapet har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.
Entreprenørvirksomheten i Norge er samlet i selskapet Veidekke Entreprenør AS med datterselskaper, og er organisert i tre bygg- og en anleggsregion, hvor den operative virksomheten drives gjennom 20 lokale distriktsenheter. På byggsiden omfatter oppdragene i hovedsak næringsbygg, boliger, skoler og andre offentlige bygg. Innen anleggssiden er oppdragene veier, jernbane, vann- og vindkraft og industriprosjekter.

IT konsern ivaretar felles løsninger og har konsernansvaret for forvaltning og utvikling av felles IT-tjenester, IT-sikkerhet, og IT-avtaleforvaltning, samt strategisk IT-plan for konsernet.

Veidekke Entreprenørs IT-avdeling ivaretar de spesifikke løsningsbehov som entreprenørvirksomheten har, med fokus på forvaltning og utvikling av forretningsnære applikasjoner og løsninger.

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist07.02.2016

I rollen som Utviklingsansvarlig IT-prosjekter vil du være sentral i Veidekke Entreprenørs IT avdeling. Hovedoppgaven vil være å drive frem forretningsmessige og fremtidsrettede IT-løsninger som effektiviserer hverdagen for bygg- og anleggsprosjektene. Du får ansvaret for å samle og beskrive forslag til nye IT-løsninger, samt etablere, støtte og følge opp utviklingsprosjektene som skal ta frem de nye løsningene. Dette i nær forståelse og tett samarbeid med linjen hvor jobbene utføres og resultatene skapes.

Sannsynlig har du erfaring fra større organisasjon med mange lokasjoner hvor IT har stått sentralt for å understøtte forretningsmessig drift.

Som person er du utpreget serviceorientert, selvgående og initiativrik.

Din evne til å være genuint interessert i å forstå dine kollegaers faglige og forretningsmessige grunnlag for å lykkes skaper utgangspunktet for å kunne gi gode råd, skape fremdrift, systematisere og videreutvikle it- løsningene som optimaliserer driften.

Du planlegger godt, har god oversikt og kommuniserer godt med alle deler av organisasjonen. Stillingen rapporterer til IT sjef.

Hovedoppgaver:

• Drive frem forretningsmessige løsninger som effektiviserer hverdagen for bygg- og anleggsprosjektene

• IT porteføljestyring og administrasjon av prosjektstyret (sentralt organ for prioritering og styring av IT prosjektene)

• Støtte, systematisere og følge opp IT initiativ og IT prosjekter i virksomheten

• Være rådgiver for fagområder som ønsker å drive frem nye IT løsninger som fremmer og effektiviserer driften, samt bistå prosessen fra ide til ferdig implementert løsning

• Utarbeide beslutningsforslag i form av prosjektbeskrivelse med business case

• Delta IT utviklingsprosjekter og i noen tilfeller kunne ta prosjektlederrollen

• Kunne bistå med opplæring og ellers delta i avdelingens aktiviteter

Kvalifikasjoner:

• Prosesskompetanse, evne til å omsette forretningsprosesser til IT og omvendt

• Relevant erfaring fra utvikling og implementering av IT løsninger i større industriell organisasjon, fortrinnsvis fra virksomhet med mange lokasjoner og komplekse prosjekter

• Gode kommunikasjonsevner på både norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

• Relasjonsbygger med utpreget interesse for å forstå, gi råd, legge til rette og drive gjennom prosesser som understøtter forretningsmessig drift

• Godt overblikk, håndterer mange aktiviteter med god struktur

• Solid prosjektleder som kan vise til gode resultater der du har lykkes med å skape endring gjennom samarbeid og involvering

• God generell IT teknisk kompetanse

Vi tilbyr:

I Veidekke vil du få varierte utfordringer i en spennende organisasjon. Du vil bli en del av en organisasjon med en involverende samarbeidsform. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gjennom vårt aksjeprogram får du mulighet til å bli medeier i selskapet.

Arbeidssted er Oslo. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Søknadsfrist: 7. februar

For ytterligere informasjon, kontakt vår rekrutteringspartner Bønes Virik AS ved Hedevig Castberg, mobil 952 29 860,  eller Christine Finset, mobil 92010731.

Søk her

Vis flere stillinger: