Britene har vært rammet av dårlig vær i mer enn tre uker. Bildet er fra York mandag, der gatene var oversvømte av vann. Foto: Reuters / NTB scanpix

Milliardskader etter flommen i Storbritannia

Uværet i Storbritannia har så langt gjort skade for nesten 20 milliarder kroner, anslår forsikringsbransjen. Og mer vind og regn var natt til onsdag på vei inn over de verst flomrammede områdene.

Stormen Frank pisket tirsdag kveld inn over Nord-Irland og førte til store problemer for flytrafikken inn og ut av Belfast, melder Sky News. Meteorologene varsler at stormen så vil ramme Nord-England og Skottland.

– Situasjonen kommer til å bli svært ille for innbyggere som allerede er rammet av flom, sier undersekretær Rory Stewart i landbruks- og miljødepartementet.

Stewart sier til BBC at folk knapt har fått en eneste pause fra uværet de siste tre og en halv ukene. Han ber nå alle nødetater, frivillige organisasjoner og redningstjenestene om å være i beredskap når Frank slår til.

I helgen førte voldsomt regnvær til flom mange steder i Nord-England. Ifølge det britiske miljødirektoratet er cirka 6.700 eiendommer ødelagt i flommen som er den verste i Storbritannia siden 2007.