Stortingsrepresentant: Vil innføre ROT-fradrag på Vestlandet

FrPs stortingsrepresentant Laila Marie Reiertsen mener regjeringen må børste støv av ROT-fradraget i kampen mot økende ledighet i deler av landet.

Laila Reiertsen. Foto: Stortinget

Hordalands-politikeren peker ROT-fradraget ikke bare vil være viktig i kampen mot svart arbeid, men også som et mulig sysselsettingstiltak.

Hun understreker at det var de som hadde ROT-fradrag med inn i regjeringsplattformen, men at rapporten det første til som kom i 2014 bare hadde fokus på svart arbeid, mens hun mener sysselsetting nå er like relevant sett i ROT-lys.

– Jeg var, og er, veldig opptatt av å innføre ROT-fradrag som et virkemiddel for å få bukt med svart arbeid og økt sysselsetting. Noe også en fikk med i regjeringsplattformen. Men etter det så har det nærmeste en har kommet et ROT-fradrag vært en rapport fra desember 2014. Der fokuset i rapporten først og fremst var sett opp mot svart arbeid, og ikke økt sysselsetting slik som for eksempel i Sverige, sier Reiertsen til Byggeindustrien.

– Dette mener jeg har endret seg betraktelig, og da igjen spesielt på Vestlandet. Derfor mener jeg at man må ha mer fokus på å aktualisere et ROT-fradrag. Og da kanskje som prøveprosjekt i noen fylker på Vestlandet. Støvlaget på rapporten av 2014 er lite, så det er raskt gjort å finne et nytt grunnlag for innføring av ROT, legger hun til.

– I hvilke fylker ser du for deg at man kan innføre et slikt fradrag?

– Ser for meg fylkene som nå er særlig belastet når det gjelder arbeidsledighet og har store utfordringer innen svart arbeid. Rogaland og Hordaland er vel i en særstilling, svarer Reiertsen.

– Hvor raskt kan det skje?

– Det er klart at når en ser hvor rask regjeringen er på banen når det gjelder asylstrømmen samt andre viktige tiltak som er gjort på budsjett, så kan man gjøre ROT-tiltak også svært raskt om viljen er der. Men et nokså mulig mål er budsjett 2017, tror FrP-representanten.