Nitin Gupta i The Next Design.Nitin Gupta i The Next Design.

Reiser 6.000 kilometer for BRD

Nitin Gupta fra The Next Design dro helt fra New Dehli i India, 6.000 kilometer i luftlinje til Lillestrøm,  for å vise norsk byggebransje hvordan man kan gjøre visjon til digital virkelighet.

Den utstilleren under årets Bygg Reis Deg som har tilbakelagt flest mil for å stille ut på Norges Varemesse, er Nitin Gupta i 3D-visualiseringsbedriften The Next Design.

Nitin Gupta i The Next Design.

Gupta vil få norske bedrifter til å se verdien av interaktiv 3D-visualisering, og bruker såkalt AR-teknologi for å gjøre produktkatalogen levende. Augmented reality (AR) går ut på å kombinere kamera med digitalt fremstilte 3D-modeller for å blande det som faktisk er foran øynene dine og det som kunne ha vært der.

− Det som er vanlig er jo at man ser en modell man liker, for eksempel av en ovn, på ei messe. Du tar med deg en katalog hjem, og prøver å se for deg hvor den kan stå i huset. Etter å ha diskutert saken, drar du etter hvert til butikken, men hele denne prosessen kan ta flere måneder. Vi leverer en tjeneste hvor du kan hente modellene rett inn på telefon eller nettbrett, og se akkurat hvordan den nye ovnen vil se ut i akkurat din stue, sier Gupta til Byggeindustrien.

Den indiske systemutvikleren forteller at han har kommet i kontakt med mange mulige samarbeidspartnere på messen, og han har også tatt opp kontakten med gamle kunder.

− Det er verd turen. I år var jeg uheldig med plasseringen, og mens jeg har sett veldig mye folk ellers på messen, har det nok vært litt mer subtilt akkurat her. Men det er uansett bra å være til stede. Vi må jo bli sett, sier han, og legger til at han absolutt vil komme tilbake i 2017.

I tillegg til AR-løsningene sine, leverer The Next Design også 3D-visualiseringer av bygg.