Fra signeringen; Styreleder og eier i Tertnes Holding AS, Jan Olav Jørgensen (t.v.), og adm. dir. i KB Gruppen, Tore Thorstensen. Foto: Ingar Solheim

KB Gruppen og Tertnes Holding inngår samarbeid

KB Gruppen AS og Tertnes Holding AS har inngått avtale om å slå sammen virksomheter innen drift- og vedlikehold av veier samt tilknyttede tjenester av anleggsvirksomhet.

Avtalen innbefatter at Tertnes Holding blir medeier i KB Gruppen sitt heleide datterselskap KB Vest AS og samtidig at selskapene Tertnes Entreprenør AS og Presis Vei AS inngår i KB Vest sammen med selskapene Opedal Drift AS, Bergen Bydrift AS, Vegdrift AS og Kjosås Maskin AS. KB Vest AS vil skifte navn til Vestlandsentreprenøren AS. Hovedkontoret for virksomheten legges til Bergen.

- Vi er fornøyd med å ha inngått en avtale om utvidet samarbeid med Tertnes Holding, sier Tore Thorstensen, administrerende direktør i KB Gruppen Kongsvinger AS.

KB Gruppen og Tertnes Holding vil gjennom Vestlandsentreprenøren trappe opp sin satsing innenfor drift og vedlikehold av veier med tilknyttede tjenester i hele Norge samt anleggsvirksomhet i Hordaland, Sogn & Fjordane. Selskapene har i dag ansvaret for totalt 11 løpende driftskontrakter for Statens vegvesen samt at man utfører betydelige drift- og vedlikeholdstjenester på det kommunale veinettet i Bergen.

- Vi ser frem imot å samarbeide med KB Gruppen og være med å utvikle et konsern med klare ambisjoner om å bli en betydelig aktør i markedet. Tertnes Entreprenør har gjennom fire generasjoner utført entreprenøroppdrag for private, offentlige og næringsliv i Bergensområdet samt at Presis Vei har spesialisert seg på tjenester tilknyttet til drift og vedlikehold. Vi ser frem imot å bidra til videreutviklingen av disse selskapene og de øvrige virksomhetene i Vestlandsentreprenøren, sier Jan Olav Jørgensen, styreleder og eier i Tertnes Holding AS.

KB Gruppen og Tertnes Holding har besluttet å ikke offentliggjøre finansielle detaljer knyttet til transaksjonen.