Regionsjef for Sørlandet i EBA, Petter Blomkvist. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Ny yrkesfagmesse arrangert i Kristiansand

Den splitter nye karrieremessen Yvalg 2015 ble denne uken arrangert på Aquarama i Kristiansand. Rundt 4.000 ungdom fikk høre om mulighetene innen yrkesfag.

Det skriver Fædrelandsvennens bymagasinkrsby.no.

– Jeg tror at om man velger yrkesfag så er det ikke et dumt valg. Veien er ganske åpen, og elevene har mange muligheter videre uansett hvilket utdanningsprogram de velger, mener initiativtaker for Yvalg 2015, regionsjef Petter Blomkvist i EBA Agder.

Under Yvalg 2015 har rundt 4.000 ungdom fra 9. og 10. klasse i løpet av to dager fått møte unge forbilder, og har blitt kjent med yrkesfag innen 13 forskjellige utdanningsområder.

Messen er et resultat av samarbeid mellom Vest-Agder Fylkeskommune, Kristiansand Kommune, NHO, LO, KS og Opplæringskontorer i Vest-Agder. Entreprenørforeningen Bygg- og anlegg Agder er initiativtaker, skriver krsby.no.

– Vi har sett at vi ikke har nådd frem med måten vi har arrangert karrieremesser på tidligere. Derfor ønsket vi å gjøre en ny vri ved å dedikere områder til å presentere og visualisere selve fagene fremfor skolene i år, sier Blomkvist overfor nettmagasinet.