Glass og Fasadeforeningen i nviterer til Fagdagen 2015

Glass og Fasadeforeningen inviterer bransjefellesskapet opp til faglig dans 14. oktober. Fagdagen 2015 retter fokus mot rammebetingelser, produktutvikling, kompetanse og utdanning.

– På Fagdagen 2015 setter vi et tydelig fokus på faget.

Per Henning Graff

Både i forhold til at vi har søkelyset på våre materialer, produkter og tjenester, våre skole- og kurstilbud sett i sammenheng med forskrifter og standarder, og til slutt en glimrende fagutstilling. Vi mener vi har skapt høstens viktigste møteplass. Vi tilbyr nemlig også våre gjester muligheten til å kombinere Fagdagen 2015 med Bygg Reis Deg. Vi har allerede registrert over 200 deltakere. Fagdagen 2015 blir, sammen med Bygg Reis Deg , glass og fasadebransjen viktigste møteplass, sier Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen.

Ny software for bransjens vises frem

Glass og Fasadeforeningen har inngått en samarbeidsavtale med selskapet ThinkLab AS. Sammen har partnerne utviklet programvaren KATODE 1.0. Dette er et dataverktøy til bruk for ressursplanlegging i bedriften.

–KATODE 1.0 er blitt et verktøy som i praksis er tilpasset alle medlemsbedriftene i Glass og Fasadeforeningen, uavhengig av fagområde eller størrelse. Poenget vårt er at vi tror at alle ønsker seg et verktøy som gir korrekte tilbud, god jobbflyt, full kontroll på timeforbruk og kvalitetskontroll til slutt. KATODE 1.0 gir deg alt dette. Vi gleder oss til å vise dette frem på Fagdagen 2015, sier Simen Kristensen i ThinkLab AS.

Bjørn Glenn Hansen

– Glass og Fasadeforeningen arbeider kontinuerlig for å gi sine medlemmer et fortrinn i markedet. KATODE 1.0 blir et ytterligere tilskudd til fordelsprogrammet medlemmene i GF skal nyte godt av, og være med på å forenkle hverdagen gjennom systematisering av arbeidsprosesser og prosjektstyring, sier Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen.

Programmet for «Fagdagen 2015» er delt inn i følgende fem seksjoner:

Vi står «last og brast» med våre materialer, produkter og tjenester
Mangelfull prosjektering og dimensjonering av glass i rekkverk, skillevegger, dører og fasader har fått konsekvenser. Glass og Fasadeforeningen har virkemidlene for å rydde opp.
«Innenfor» med Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen representerer et unikt bransjefellesskap. Vi tar ansvar når den enkelte bedrift ikke når frem alene. GF er lokomotivet som drar frem bransjens betydning overfor kunder, myndigheter og premissgivere.
Vår kompetanse og utdanning skal være «best i klassen»
Glass og Fasadeforeningens medlemmer skal være de beste i klassen og de foretrukne leverandørene av produkter og tjenester innenfor sine fagområder.
«Bredde x Høyde x Dybde» = Forskrifter, standarder, lover og regler
Erfaringen viser at spekulasjon i omgåelse av lover og regler i altfor stor grad preger bygg og anleggssektoren. Glass og Fasadeforeningen skal spille en viktig rolle som kunnskaps- og kompetansesenter, og tilsynsorgan.


Flere leverandører skal demonstrere sine produkter og tjenester på fagdagen

Mange av Glass og Fasadeforeningens medlemsbedrifter vil også demonstrere sin kunnskap og kompetanse, sine produkter og tjenester på arrangementet.

– En perfekt fagdag handler om mer enn foredrag og seminarer. Utstillerne representerer det ypperste bransjen kan vise frem, sier Per Henning Graff.