Tidligere Jotun-ansatt og fem andre korrupsjonstiltalt

En tidligere Jotun-ansatt er tiltalt for å ha unndratt over 2,8 millioner kroner ved å utnytte sin stilling i bedriften. Ytterligere fem personer er også tiltalt i korrupsjonssaken.

Statsadvokat Marit Formo bekrefter til Sandefjords Blad at de har tatt ut tiltale mot seks personer.

Den tidligere Jotun-ansatte, en mann i 50-årene som hadde en lederstilling i selskapet, skal ifølge tiltalen ha mottatt varer og tjenester for 2,8 millioner kroner, melder NRK.

Mannen skal ha sendt deler av regningen for arbeid utført hos ham selv direkte til Jotun. Andre arbeider skal han ha betalt om lag en tidel av prisen for. Mannen ble pågrepet i mai 2012.

De fem andre tiltalte er personer ansatt hos leverandører. Alle de seks er tiltalt for korrupsjon, ifølge NRK.

– Min klient ønsker ikke å si så mye om saken i øyeblikket. Men han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sier advokat Aksel Haraldsen for den tidligere Jotun-ansatte til Sandefjords Blad.

Én av de tiltalte har delvis erkjent det som står i tiltalen, og at han har gjort noe straffbart, sier hans advokat Jon Anders Hasle til avisen.

Ytterligere to av de tiltalte erkjenner ikke straffskyld. Det er ikke kjent hvordan de to siste stiller seg til skyldspørsmålet.

Rettssaken er berammet til 11. januar neste år. Det er satt av 12 uker til saken.