Fylkesveg 308 stenges i tre måneder

Fylkesveg 308 i Vestfold må stenges fra rundkjøringen ved Sem kirke til rundkjøringen ved avkjøring til Barkåker i tre måneder fra 14. september.

Dette gjøres for å ivareta sikkerheten til alle trafikantgrupper og de arbeidere som utfører byggeoppdraget med den nye gang- og sykkelvegen fra Kjelle til Barkåker.
- Statens vegvesen vil med dette tiltaket ivareta alle krav til sikkerhet og miljø. Hensynet til ytre miljø og verdifull dyrket mark veier tung også i denne utbyggingen. En slik stenging i en begrenset periode vil gjøre at tungt anleggsutstyr ikke vil måtte ferdes på verdifull dyrket mark, sier prosjektleder Ole Fredrik Brunæs i Statens vegvesen.
Ved at vegen stenges i denne perioden, kortes byggetiden på prosjektet inn betraktelig. Dette er en innsparing som alle brukere av vegen vil være tjent med. Kortere byggetid gjør at arbeidene blir ferdig sommeren 2016, flere måneder tidligere enn planlagt.
Strekningen stenges helt for biltrafikk, mens gående og syklende kan passere. Utrykningskjøretøy kan passere på den ene kjørebanen.
Statens vegvesen håper for forståelse for dette, og vi skal gjøre det vi kan for at stengningsperioden blir så kort som mulig. Alternative omkjøringsveger er via E18 og fylkesveg 325 Hortensveien.
Statens vegvesen er i full gang med bygging av den nye gang- og sykkelveg langs fylkesveg 308 og fylkesveg 650 for å legge til rette for at myke trafikanter skal få en trygg ferdsel langs vegen.