Omtrent 70 barn i Oslo og Asker deltar i år på NCC-programmet Barnas Byggeskole. Foto: NCC

Barn bygger for eldre og humler i Asker

NCC-programmet Barnas Byggeskole starter denne uken i Akser, og de små arbeiderne skal både bygge terrasseplatting på sykehjem og hjem til humler.

Det skriver NCC i en pressemelding tirsdag.

Barnas Byggeskole i Asker starter tirsdag, og i løpet av tre travle og lærerike dager skal nærmere 20 barn bygge terrasseplatting til beboerne på Solgården sykehjem, samt humlekasser i nabolaget.

– Dette er tredje året på rad vi arrangerer Barnas Byggeskole i Asker, og det er like morsomt og inspirerende hver gang, uttaler distriktssjef Gunnar Ulvestad i NCC Construction Norway.

I år er det barn fra Jansløkka SFO, Solgården barnehage og barnene til NCCs ansatte som deltar.

Byggingen av humlebol har, ifølge pressemeldingen, som mål å gi barna økt kunnskap om hvordan mennesker kan og må legge til rette for humlebestanden og andre innsekter.

– Vi har byggestart 11. august, og allerede to dager senere skal 20 nye boliger stå ferdig. Og i løpet av helgen regner jeg med at humlebolene er utplassert og innflyttingsklare. Uten å være til sjenanse for barnas naboer, vel å merke, sier Ulvestad.

Totalt arrangeres Barnas Byggeskole i Norge i år for rundt 70 barn i alderen 5 til 12 år. Byggeskolen foregår i uke 33, fra 10. til 14. august i Oslo og fra 11. til 13. august i Asker. Henholdsvis deltar 50 og 20 barn på de to byggeskolene.