Ill. Statens vegvesen

Samferdselsministeren deltar på Ferjefri E39-konferansen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil snakke om norsk samferdselspolitikk mot 2050 på konferansen «Coastal Highway Route E39 - Impacts on Norwegian Infrastructure and Economy».

Konferansen går av stabelen i Trondheim 22. september.

I tillegg vil Victor Normann snakke om verdiskapning i samferdselssektoren, og TØI og MENON kommer med siste nytt om samfunnsnytten av prosjektet.

- Vi presenterer ferske resultater fra de siste utredningene av ulike brukonstruksjoner/rørbru, og forteller om hvordan vi jobber for å foreta målinger og hente ut data fra de konkrete traseene. Du får vite mer om fremdriften og hvordan vi faktisk går fram når vi gjennomfører Norgeshistoriens største samferdselsløft. Foredragene vil være på engelsk, forteller Kjersti Kvalheim Dunham, prosjektleder for Ferjefri E39 i Statens vegvesen.

Det legges også opp til en PhD-samling om Ferjefri E39 dagen etter, 23. september.

Samlingen retter seg mot PhD-kandidater som er direkte eller indirekte knyttet opp mot prosjektet «Ferjefri E39», samt deres veiledere og andre som er nysgjerrige på den nye kunnskapen som utvikles. I hovedsak vil dette være kandidater fra NTNU i Trondheim, Chalmers i Gøteborg og Universitetet i Stavanger.

Programmet for samlingen er to-delt. Innledningsvis legger man opp til noen korte presentasjoner av PhD-prosjekter som er i oppstartsfasen. Deretter går man i dybden på to-tre oppgaver, hvor det er åpent for innspill og diskusjoner. Samlingen skal vise mangfoldet i oppgavene, og gi studentene en arena for å møtes. Samlingen vil foregå på engelsk.

Mer informasjon om samlingen finner du på www.vegvesen.no/teknologidagene