Fra rivingen av Bispelokket i 2011. Foto: Trond Joelson

Energi- og miljøkomitélederen slakter Vegvesenets håndtering av Bjørvika-avfall

– Helt uakseptabelt, sier leder for Stortingets energi- og miljøkomité, Ola Elvestuen (V) om at over 16.000 tonn riveavfall fra Bispelokket i Bjørvika ble deponert ulovlig.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på osloby.no.

– Man må forvente at en utbygger skal ha kontroll på avfallet sitt hele veien og hvordan det håndteres, sier Elvestuen til Aftenposten.

Ola Elvestuen (V). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstre-politikeren uttaler at en så stor aktør som Statens vegvesen bør ligge i front både når det gjelder håndtering av massene og å ta den i bruk som en ressurs der det er mulig.

– Man må forvente at Statens vegvesen har større ambisjoner enn å følge minimumet av norsk lov. Det å håndtere og ta i bruk avfall er en av de store utfordringene vi står ovenfor, sier han til Aftenposten.

Prosjektdirektør i Statens vegvesen region øst, Svein Røed, sier overfor avisen at Statens vegvesen har fulgt norsk lov i saken.

– Vi kontrollerer massene nøye og leverer dokumentasjon på dette, sier Røed.

– Massene fra Bjørvika var rene masser, da har ikke vi plikt til å følge det opp. Det hadde vi hatt om de var forurenset, men det var de altså ikke i dette tilfellet. Håndtering av rene masser er, og må, være underlagt et mildere regime der vi må kunne ha tillit til de store profesjonelle aktørene vi bruker.

Statens vegvesen har bedt om rapport fra Skanska, som følger opp saken, opplyser Røed.