Administrerende direktør Jan Øyri i Lemminkäinen (til venstre) og Småkraft-direktør Rein Husebø.

Lemminkäinen bygger kraftverk for 200 millioner

Lemminkäinen Norge skal bygge kraftverkene Lidal og Romøyri i Fjærlandsprosjektet i Sogn og Fjordane. Kontrakten har en verdi på rundt 200 millioner kroner.

Det skriver Lemminkäinen i en pressemelding mandag.

– Vi er svært glade for å ha vunnet anbudskonkurransen om bygging av kraftverkene Lidal og Romøyri. Kontrakten markerer en viktig milepæl for Lemminkäinen Norge, og viser verdien av vår kompetanse og spissede satsing i dette markedet, sier Jan Øyri, administrerende direktør i Lemminkäinen Norge.

Småkraft AS skal bygge ut totalt seks småkraftverk basert på elver som renner ut i Fjærlandsfjorden, heter det i meldingen.

– Lidal og Romøyri er spesielle, ettersom alle arbeidsstedene er veiløse, og vi må entre anleggsområdene enten sjøveien eller ved bruk av helikopter. Lemminkäinen har lang erfaring med slike prosjekter, og vi ser fram til å gå i gang med arbeidene, uttaler Stian Andreassen, anleggsdirektør i Lemminkäinen Norge.

For kraftverkene Lidal og Romøyri skal Lemminkäinen levere alle deler av prosjektet, inkludert inntak, sjakter, tunneler og kraftstasjoner. I tillegg skal Lemminkäinen bygge inntakene på to av de øvrige kraftverkene Fjærlandsprosjektet. Også disse er veiløse, skriver entreprenøren. Totalt skal Lemminkäinen drive omtrent 2,5 kilometer tunnel i forbindelse med kraftutbyggingen.

Byggearbeidene starter 13. juli i år, og skal være ferdig i desember 2016.