Reinertsen bygger hydrogenfabrikk

Reinertsen har fått støttet til å bygge et pilotanlegg for en ny type, mer miljøvennlig produksjon av hydrogen på Tjeldbergodden i Møre og Romsdal.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Den nye teknologien, som Reinertsen har kjøpt rettighetene til, er utviklet hot SINTEF, og skal gjøre hydrogenproduksjon både mer miljøvennlig og billigere.

Gassnova har gitt støtte til bygging av et pilotanlegg i industriell skala på Statoils metanolanlegg på Tjeldbergodden. Pilotanlegget skal produsere hydrogengass til bruk i eksempelvis gasskraftverk, skriver Tidens Krav.

– Vi har funnet en teknologi som vi tror kan revolusjonere verdens hydrogenproduksjon, uttaler Torkild Reinertsen, administrerende direktør i Reinertsen.

Teknologien som utvikles, fanger CO2 før forbrenning, og gasskraftverket slipper derfor kun ut vanndamp i atmosfæren. Reinertsen venter at teknologien blir konkurransedyktig, og at den også vil kunne brukes til mer enn å rense CO2 i gasskraft.

– Vi bygger et anlegg som produserer hydrogen. Flere bilfabrikanter serieproduserer hydrogenbiler, og vi ser at transportsektoren potensielt kan bli et veldig stort marked, sier Torkild Reinertsen.

Med pilotanlegget testet i et industrianlegg for naturgass sier Reinertsen at kommersialisering av teknologien kan være i gang i 2016, heter det i artikkelen.