Foto: Avinor

​Ønsker sammenslåing av Avinor og Oslo Lufthavn

Avinors konsernstyre ga 19. juni sin prinsipielle tilslutning til at Avinor AS og Oslo Lufthavn AS slås sammen.

Sammenslåingen vil være et ledd i den pågående prosessen med modernisering og effektivisering, hvor organiseringen av lufthavnvirksomheten også har blitt vurdert. Målet er formell beslutning i løpet av 4. kvartal, med gjennomføring fra og med 1. januar 2016.

Fusjonen har ikke som formål å endre lønns- og arbeidsvilkår for ansatte, men det vil bli gjort et arbeid for å harmonisere forskjeller i avtaleverkene mellom Avinor AS og Oslo Lufthavn AS.

En sammenslåing vil ikke ha finansielle eller skattemessige konsekvenser for konsernet, og forutsetter aksept fra Samferdselsdepartementet.

Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.