OSSA lavest på prosjekt de ble kastet ut av

Etter at den spanske entreprenøren OSSA måtte kastes ut av tunnelprosjektet på E6 i Sørkjosfjellet i april, har Vegvesenet nå åpnet ny konkurranse. Laveste bud er fra OSSA.

Det melder nettsidenframtidinord.no.

Tirsdag ble de nye anbudspapirene for Sørkjosfjellet åpnet på Statens vegvesens lokaler i Sørkjosen, skriver den nordlige nettavisen.

Fem selskaper har lagt inn anbud på det som skal bli en 4,6 kilometer lang tunnel fra Jubelen i Sørkjosen til Sørelva på toppen av Sørkjosfjellet.

Like før påske i år hevet Statens vegvesen kontrakten med den spanske entreprenøren Obras Subterráneas (OSSA) om bygging av tunnel på E6 gjennom Sørkjosfjellet i Troms-kommunen Nordreisa.

Da hadde arbeidet i tunnelen allerede blitt stanset en gang på grunn av «kritikkverdige forhold» rundt lagring av sprengstoff, et tilfelle av sprengning før alle var evakuert fra tunnelen, og innen kontrakten med OSSA ble hevet, skal entreprenøren kun ha kommet seg 513 meter inn i fjellet (pluss 23 meter i nisjer), langt bak hva fremdriftsplanen skulle tilsi.

OSSAs bud på den nye tunnelentreprisen i Sørkjosfjellet på 421 millioner kroner er over seks millioner dyrere enn det opprinnelige budet entreprenøren leverte i 2014.

– Den nye entreprisen omfatter også arbeid for å rydde opp etter jordskredet som gikk der i mai, så man kan ikke sammenligne tilbudene helt, sier prosjektleder Gudmund Løvli til Byggeindustrien.

– Situasjonen, der en entreprenør blir oppsagt og så leverer tilbud på samme jobb igjen, er uvanlig. Vi nekter imidlertid ikke OSSA å levere tilbud, så de vil bli vurdert i den videre prosessen. Kontraktstildeling vil skje etter en grundig gjennomgang av alle tilbudene, uttaler Løvli i en pressemelding på Vegvesenets nettsider.

Ossas assisterende finansdirektør Jens Johan Næsgaard sier til Nord24 at de er godt forberedt til å bygge ferdig tunnelen de begynte på i fjor høst.

– Vi er svært godt fornøyd med å ha levert det laveste anbudet, og håper vårt tilbud blir vurdert på et objektivt grunnlag. At prosessen videre blir ren og ryddig, og at den beste vinner, sa Nesgaard etter anbudsåpningen.

Statens vegvesen skriver at de tar sikte på at arbeidet i Sørkjosen kan gjenopptas i august eller september.

OSSA har levert et varsel om at de vil kreve Statens vegvesen for 100 millioner kroner for utkastelsen fra prosjektet i april.

Disse har levert bud på Sørkjosfjellet:

  • OSSA: 421 millioner kroner
  • Skanska: 433 millioner kroner
  • LNS: 435 millioner kroner
  • Implenia: 453 millioner kroner
  • Veidekke: 476 millioner kroner