Illustrasjon: Nordic Office of ArchitectureIllustrasjon: Nordic Office of ArchitectureIllustrasjon: Nordic Office of Architecture

Klart for LHL-klinikkene Gardermoen

Alt er nå klart for byggestart på Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) sine nye behandlingslokaler på Gardermoen. Allerede til høsten begynner byggingen.

Det skriver Gardermoen Campus Utvikling og LHL i en pressemelding denne uken.

LHL-klinikkene Gardermoen skal bli et nasjonalt kraftsenter for hjerte- og lungesyke, hvor LHL samlokaliserer dagens aktiviteter fra Feiringklinikken og Glittreklinikken. I tillegg skal det etableres nye tilbud, heter det i pressemeldingen.

De samlede investeringene i prosjektet utgjør omtrent 1,4 milliarder kroner. Bygningsmassen vil utgjøre 28.500 vadratmeter, og byggestart er satt til september i år, med overlevering i januar 2018.

– LHL-klinikkene Gardermoen er en viktig milepæl for LHL. Vi får et sykehus for fremtiden som blir tilgjengelig for pasienter fra hele landet. Ved å samle noe av landets ledende hjerte- og lungemiljøer fra Feiring og Glittre, kan vi gi et enda bedre og mer helhetlig tilbud. Gjennom økt kapasitet legges det opp til at LHL-klinikkene kan ta imot nye pasientgrupper, uttaler generalsekretær Frode Jahren.

Aspelin Ramm Eiendom og svenske Hemfosa Fastigheter står bak Gardermoen Campus Utvikling (GCU), som har inngått en leiekontrakt med LHL-klinikkene for 25 år. Øvrige samarbeidspartnere i prosjektet er blant andre Nordic Office of Architecture og HENT, som begge har lang erfaring fra sykehusprosjekter, heter det i pressemeldingen.

– Det er spennende å være med å utvikle et nytt helsetilbud i samarbeid med interesseorganisasjonen LHL. Vi kommer tett på brukernes behov, og får god nytte av våre erfaringer fra utvikling av hoteller, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm i pressemeldingen.