Ill.: Arkitektkontoret Børve og Borchsenius asIll.: Arkitektkontoret Børve og Borchsenius as

Betonmast bygger om Teater Ibsen

Betonmast HRL har signert kontrakt om ombygging av Teater Ibsens midlertidige lokaler på Klosterøya i Skien. Byggherre er Klosterøya Næringspark, og totalsummen er på ca 50 millioner kroner ekskl. mva. fordelt på flere kontrakter.

Teater Ibsen har i flere år hatt midlertidig tilhold i deler av de gamle fabrikklokalene til Norske Skog på Klosterøya, sentralt i Skien. Nå er det bestemt at teateret får permanent tilhold på stedet, men selve teaterproduksjonen må ta en pause mens arbeidene pågår.

Prosjektet består i hovedsak av riving av deler av de gamle fabrikklokalene, støpe igjen dekker etter papirmaskiner, etablere parkering, rehabilitere fasader, samt total rehabilitering av bygg til nytt Teater Ibsen, inkludert ny foaje og nye verksteder for teaterdrift.

- Det er hyggelig å få bidra til at Teater Ibsen får de tidsriktige lokalene de fortjener, sier Bjørn Anker, daglig leder i Betonmast HRL. Vi har hatt mange prosjekter på Klosterøya de senere årene, som har vært med på å transformere det gamle fabrikkområdet mot et moderne senter for kultur, undervisning og kunnskapsbedrifter. Samarbeidet med byggherren og representantene for Teater Ibsen om utviklingen av prosjektet, har vært meget godt i den lange perioden dette har pågått.

- Det er særdeles hyggelig å få være med på å realisere et prosjekt som vil være med på å gi kulturen i Grenland et løft, avslutter Anker.

Arbeidene er i full gang, og publikumsarealene skal stå klare til bruk i september. Resten av arbeidene skal stå ferdig i januar 2016.