One Nordic vant fem tunnelkontrakter i Trøndelag (Video)

One Nordic Kraftmontasje fikk kontrakten om å utbedre fem E6-tunneler i Trøndelag.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Tunnelene skal oppgraderes for å fylle kravene til EUs tunnelsikkerhetsforskrift.

De fire tunnelene på E6 mellom Trondheim og Værnes, samt Eggetunnelen i Steinkjer utbedres for høyere sikkerhet.

– Vi regner med at entreprenøren vil starte arbeidet i slutten av mai. Frem til den tid skal vi ha en samhandlingsprosess med planlegging, uttaler prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Kontrakten er på 62 millioner kroner.

– Vi har siktet oss inn på disse tunneljobbene. Kombinasjonen av elektroarbeid, betong og asfalt passer oss godt. Vi er allsidig og har blant annet erfaring fra kraftmontasje, sier administrerende direktør Oddgeir Anundsen i One Nordic.

Det viktigste som skjer i tunnelene, er, ifølge Vegvesenet, installering full kameraovervåkning for at Vegtrafikksentralen skal kunne detektere hendelser og stenge tunnelene raskest mulig. 

Det blir supplert med bommer nær tunnelmunning i tillegg til de bommene som er i dag, det kommer ny skilting på tunnelvegg som skal vise hvor langt det er til nærmeste nødutgang, og det installeres nye ledelys og ny nødbelysning.

I Væretunnelen monteres ekstra ventilasjon, og all belysning skal skiftes ut i Stavsjøfjelltunnelen. I Helltunnelen blir det skilt som senker farten når det er duggproblemer. Tekniske rom skal også utvides med midlertidige løsninger inntil det blir doble løp for Være- Stavsjøfjell og Helltunnelen.

På landsbasis skal 200 riksvegtunneler oppgraderes for å fylle kravene i EU's tunnelsikkerhetsforskrift, og Region midt har ansvar for utbedre 13 av disse. Et omfattende utbedringsarbeid skal være ferdig innen 2019.

Se Vegvesenets oversikt over tunnelutbedringene her.