- Vi er fornøyd med å presentere ni prosent vekst i leieinntektene og 18 prosent vekst i resultat fra eiendomsdrift i 2014, sier konstituert CEO, Arve Regland.

Vekst i leieinntektene fra Entra

Leieinntektene hos Entra ASA økte til 449 millioner kroner i fjerde kvartal 2014, mot 416 millioner i samme kvartal i fjor.

Resultat fra eiendomsdrift økte til 328 millioner kroner, mot 274 millioner i fjerde kvartal i 2013. Resultat før skatt endte på 435 millioner kroner, mot 230 millioner i fjor, mens totalresultat endte på 311 millioner kroner, mot 291 millioner kroner året før.

- Vi er fornøyd med å presentere ni prosent vekst i leieinntektene og 18 prosent vekst i resultat fra eiendomsdrift i 2014, sier konstituert CEO, Arve Regland. Veksten kommer blant annet fra ferdigstillelse av prosjekter, netto kjøp av eiendommer og en underliggende like-for-like vekst på 3,3 prosent.

- I fjerde kvartal 2014 og begynnelsen av 2015 har vi utnyttet det attraktive transaksjonsmarkedet vi ser for tiden og solgt en stor del av våre ikke-strategiske eiendommer. I 2015 vil vi ha fokus på vekst i våre strategiske satsningsområder, videre kostnadsreduksjon og strømlinjeforming av den operasjonelle driften, sier Regland.

Utleie
Entra har reforhandlet og signert nye leiekontrakter med årlig leieinntekter på totalt 35 millioner kroner (21 192 kvadratmeter), mens leiekontrakter tilsvarende en årlig leieinntekt på åtte millioner kroner (6 234 kvadratmeter) ikke ble fornyet i perioden. Vekst i leieinntekter fra de reforhandlede kontraktene utgjorde i gjennomsnitt syv prosent.

Prosjektvikling
Entra har i kvartalet igangsatt prosjektet MediaCity Bergen i Lars Hilles gate 30 i Bergen. Prosjektet innebærer totalt renovering av 35 000 kvadratmeter og en utvidelse på ytterligere 10 000 kvadratmeter. Bygget skal huse de største medieselskapene i Bergen. TV2, NRK, Bergensavisen, Bergens Tidende, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen, og grafikkselskapet Vizrt har signert leiekontrakter, og utleiearbeidet for de resterende arealene har startet. Omkring 60 prosent av bygget er utleid. Prosjektet eies gjennom det felleseide selskapet Entra OPF Utvikling AS, hvor Entra eier 50 prosent.