Det nye gulvsenteret Floor Factory skal skape større interesse for gulvprodukter (foto: Floor Factory).

Nytt showroom for gulv på Rudshøgda

Haro parketts gulv får nå utfolde seg på «catwalken» i nytt showroom på Rudshøgda.

Tidligere i februar åpnet gulvsenteret Floor Factory i det tidligere Prøysenhuset på Rudshøgda i Ringsaker kommune i Hedmark. Eierne av Floor Factory er de samme som står bak Parkettpartner.

− Det finnes ikke noe tilsvarende i Norge. Dette er Norges flotteste gulvsenter, og tilbakemeldingene fra de besøkende er svært god. Jeg tror denne måten å vise fram gulvprodukter er savnet i markedet, sier Rune Raabe Sørum i Parkettpartner til Byggeindustrien.

Gulvsenteret har et areal på 460 kvm. og får tre ansatte. I tillegg er det et lager på 450 kvm.

Vil skape større interesse for gulv

− Floor Factory ønsker å skape en interesse for et bredere spekter av tregulv. Det som tilbys i dag er ofte et mindre sortiment av gulv. Vi ønsker å tilby brede bord av med ulik farge og struktur. Tanken er å skape en større interesse for gulv som et møbel. Har man en trestavs eikeparkett hjemme, er det ikke mange som legger merke til det. Har man noe spesielt, legges det merke til. Det er en del av interiøret og arkitekturen i et bygg, sier han.

- Det er for mye fokus på rimelig trestavs eikeparkett i det norske markedet, sier daglig leder Rune Raabe Sørum i Parkettpartner. Han er overbevist om at konseptet Floor Factory skal få flere til å få øynene opp for alle mulighetene som finnes (foto: Jørn Hindklev).

Han legger ikke skjul på at Parkettpartner synes det er for mye fokus på rimelig trestavs eikeparkett i Norge, som helst ikke skal koste 170 kroner per kvadratmeter.

− Tregulv er så mye mer. Vi har savnet muligheten for å vise fram gulvene våre på denne måten. Vi tror mange kunder velger litt kjedelige løsninger rett og slett fordi de ikke blir informert og blir vist alle mulighetene som finnes. Gjennom Floor Factory ønsker vi å vise fram de virkelig fine produktene både til forbrukerne og byggenæringen, sier han.

I det nye gulvsenteret kan kundene se et bredt spekter av gulv. I tillegg til tregulv, er det også mulig å se laminater, noen typer plastgulv og tepper.

Bygger opp Haro

− En hovedtanke med Floor Factory er at vi ønsker å bygge opp har Haro, som er en sterkere merkevare i Norge, sier Raabe Sørum.

Han forklarer det med at Haro har et godt markedsføringsmateriale og leverer et komplett gulvsortiment med både parkett, laminat, plankeprodukter og produkter for helliming.

Også produkter fra Rubio Monocoat og Parkettpartners eget varemerke Soar er utstilt i det nye gulvsenteret.

Midt i smørøyet

− Vi har planlagt dette nye konseptet en god stund og tok over det tidligere Prøysenhuset 1. januar i år. Det er lagt ned betydelige ressurser i det nye konseptet. Floor Factory skal oppleves som et fint sted der man skal kunne snakke med noen som har spesifikk fagkompetanse på gulv, sier han.

− Er tidspunktet tilfeldig sett i forhold til at IKEA snart åpner rett i nærheten?

− Plasseringen er god i forhold til IKEA og lokaliseringen er ikke helt tilfeldig. Men det er også i nærheten til våre lokaler i Brumunddal. Det er ingen tvil om at trafikken på E6 vil øke betraktelig når IKEA åpner dørene i mars. Dette er en god beliggenhet rett i nærheten av E6 som gir god profilering mot hyttekunder, i tillegg til at det bor 250.000 mennesker rundt Mjøsbyene, sier han.