Moelven Byggmodul AS har skrevet kontrakt med OBOS Nye Hjem AS om leveranse av en boligblokk på Hamar med totalt 27 leiligheter. (Ill. XR Visuell Kommunikasjon AS)

Moelven med modulleveranse til 60 millioner

Moelven Byggmodul AS skal levere modulbaserte leiligheter til OBOS Innlandet til en verdi av 60 millioner kroner. Dette er modulprodusentens største leilighetsleveranse i Innlandet.

Bedriften har skrevet kontrakt med OBOS Nye Hjem AS om leveranse av en boligblokk på Hamar med totalt 27 leiligheter. Moelven er totalentreprenør, og leveransen inkluderer parkeringskjeller og alt utomhus i tillegg til modulbygget.

- Kostnadseffektive boliger
- OBOS Nye Hjem AS’ målsetting med samarbeidet er å utvikle og bygge gode, funksjonelle og kostnadseffektive boliger for salg i et marked hvor betalingsviljen og evnen bestemmes av prisen på brukte boliger, heter det i en pressemelding.

- Vi startet med målsettingen om at flest mulig av boligene på ca. 75 m2 BRA skulle kunne selges for mellom 2.500.000.- og 3.000.000.- inkl. en parkeringsplass i garasjekjeller. Sammen med Moelven Byggmodul AS er vi fornøyd med at vi har oppfylt målsettingen, sier prosjektleder Dag Byrøygard i OBOS Nye Hjem AS.

Lelighetsblokken skal ferdigstilles i 2016. Byggherre er OBOS Nye hjem AS Innlandet og arkitekt er StudioNSW.

Tormod Kvisler, salgssjef i Moelven mener at det er viktig for Moelven Byggmodul å vise at selskapet er konkurransedyktige i leilighetssegmentet.

- Industriell bygging - som vi driver med - er lønnsomt for lelighetskundene både med tanke på kostnader og smarte løsninger. I tillegg til dette har vi klart å få frem et bygg som er pent og funksjonelt. Jeg er rett og slett stolt over at vi klarer å bygge smartere, sier Kvisler.

Vedlikeholdsvennlig trefasade
Fasadematerialene er varmebehandlet furukledning fra Moelven Wood Prosjekt AS.

- Varmebehandlet tre er vedlikeholdsvennlig. Dette er en ny generasjon av tre som har gjennomgått en spesiell varmebehandlingsprosess, og som etter behandlingen har fått en rekke nye egenskaper. Fasader i termotre er meget råtebestandig, er formstabilt og har lang levetid, og det har selvfølgelig hatt stor betydning for kunden, sier Kvisler.

En annen faktor Kvisler peker på er uteplassen for hver enkelt leilighet i prosjektet.

- Med en solvendt beliggenhet med utsikt over Mjøsa, var det viktig med store terrasser. Disse er for noen av leilighetene på ca 40 kvm. Det er også tilrettelagt med lekeområde utenfor blokken, sier Kvisler.