Det er beregnet at Skaun kommune kan oppnå en energibesparelse på hele 37 prosent ved å gjennomføre de anbefalte tiltakene (illustrasjonsfoto).

Sykehjem sparer 833.055 kWh per år

Skaun kommune i Sør-Trøndelag vil investere 13,6 millioner kroner i energi- og miljøspareprosjekt. Rossvollheimen sykehjem reduserer sitt energiforbruk med nesten 50 prosent.

I samarbeid med energispesialisten Schneider Electric, har Skaun kommune vurdert energisituasjonen i 11 av kommunens bygg. I alt har over 90 tiltak blitt identifisert. I flere av kommunens bygg opplever man at det er et dårlig inneklima. Som byggeier, anser kommunen det som svært viktig å tilby arbeidsplasser med godt inneklima for både ansatte og brukere.

Etter en grundig energianalyse er det beregnet at Skaun kommune kan oppnå en energibesparelse på hele 37 prosent ved å gjennomføre energitiltakene Schneider Electric anbefaler, skriver selskapet i en pressemelding. Tiltakene vil redusere bygningenes energiforbruk samtidig som standarden og inneklimaet forbedres.

Rossvollheimen sykehjem er et av byggene Schneider Electric har analysert. I følge beregningene vil sykehjemmet oppnå den største besparelsen blant de 11 byggene. Rossvollheimen vil kutte forbruket sitt med hele 833.055 kWh per år. Det tilsvarer en reduksjon på nesten 50 % sammenliknet med dagens energiforbruk. I tillegg viser beregningene at Skaun kommunen vil redusere sitt CO2-utslipp med 192 tonn/år.

Risikoen for resultatoppnåelsen tas av Schneider Electric, og begge parter har et ønske om å oppnå størst mulig besparelser til lavest mulig kostnad. En gevinst utover det som er prosjektert vil deles mellom de to partene.