Illustrasjonsfoto: Schneider Electric. 

Studenter utvikler smarte byer

Schneider Electric, lanserer også i år den internasjonale konkurransen Go Green in the City, hvor unge studenter kan bidra til å gjøre byer mer bærekraftige.

Det er femte gang konsernet arrangerer den verdensomspennende studentkonkurransen som fokuserer på innovative, energieffektive løsninger for smarte byer.

Frem til 1. februar 2015 oppfordres studenter innen økonomi og ingeniørfag på alle nivåer og fra hele verden til å delta. I team på to personer med minst én kvinne per lag utfordres studentene til å innlevere en prosjektstudie med ideer om innovative løsninger for energihåndtering. Det skal være fokus på fem områder: boliger, universiteter, næringsbygg, helse og vannhåndtering.

I 2014 var det Hong Kong University som vant med sin idé ”EnerBy”, en mobilapplikasjon som hjelper brukere med å analysere og styre energibruk i hjemmet.

De siste årene har temaet energistyring fått mer og mer oppmerksomhet hos studenter i hele verden. Fjorårets Go Green in the City tiltrakk mer enn 12 000 deltakere fra 159 land. Målet med arrangementet er å oppdra og bevisstgjøre yngre generasjoner om behovet for smart energihåndtering i bærekraftige byer. Schneider Electric har allerede mottatt mer enn 1800 påmeldinger fra over 80 land når det gjelder Go Green in the City  2015.

Den økende deltakelsen bekrefter det sterke engasjementet og interessen til unge studenter for globale løsninger som kan løse vår tids energiutfordring, sier Karoline Aasgaard, Marcom Manager i Schneider Electric Norge.

- Vi er stolte over Go Green in the City  fordi den gir ung arbeidskraft mulighet til å generere nye ideer og løsninger som kan gjøre våre byer mer bærekraftige.

De 100 beste teamene vil bli offentliggjort 1. februar 2015.

De vil da ha en måned på seg for å jobbe med en mentor fra Schneider Electric og skape en kort presentasjon samt en video om sin idé.

De 12 beste teamene vil få dekket transport til og opphold i Paris i perioden 22.-25. juni 2015 for å delta I finalen. Vinnerteamet vil få en reise i VIP-klasse med Schneider Electric for å besøke anlegg rundt om i verden og bygge opp et nettverk med Schneider Electric-ansatte og -toppledere. Det vil kanskje også åpne seg jobbmuligheter i Schneider Electric i deres hjemland.