Asbjørn Reinkind fortsetter som styreleder i Moelven.

Omstridt Moelven-styreleder fortsetter

Moelvens bedriftsforsamling hadde torsdag ekstraordinært møte for å diskutere styreleder Asbjørn Reinkinds fremtid. Konklusjonen ble at han fortsetter.

Bakgrunnen for møtet var et ønske fra Eidsiva om Reinkinds avgang. Dette begrunnet de med "misnøye med måten styreleder har utøvd sin rolle på".

Eidsivas to representanter i bedriftsforsamlingen sier i en pressemelding at dagens diskusjon har vært klargjørende sett fra eiernes ståsted.

Bedriftsforsamlingens leder Egil Magnar Stubsjøen utdyper:

- Vi har konkludert med at Asbjørn Reinkind fortsetter. Det er i løpet av de siste årene igangsatt mange prosesser for å styrke Moelvens konkurransekraft og bedriftsforsamlingen ser det som viktig at disse prosessene blir videreført. Bedriftsforsamlingen har tillit til at dagens styre vil håndtere denne situasjonen til beste for selskapets interesser, sier han.

- Moelven er svært viktig for aksjonærene og vi er opptatt av at drift og resultater utvikler seg positivt. 2014 er så langt et bra år for Moelven - et resultat av et godt marked og gode interne forbedringsprosesser, sier Stubsjøen.

Stubsjøen presiserer at diskusjonen rundt Reinkinds rolle ikke har noe med Hans Rindals nylige avgang som konsernsjef å gjøre:

- Det var en avtale mellom Rindal og styret, og er bedriftsforsamlingen uvedkommende. Bedriftsforsamlingens rolle er å velge styre og føre tilsyn med styrets arbeid. Det er en slik diskusjon vi har hatt i dag, sier han.

"For å sikre en best mulig drift og ledelse av selskapet fremover har bedriftsforsamlingen enstemmig valgt å be selskapets valgkomite igangsette arbeidet med å vurdere styrets samlede kompetansebehov", heter det i meldingen.

Stubsjøen presiserer i meldingen at bedriftsforsamlingen er omforent etter dagens møte.

Ifølge Hamar Arbeiderblad, som omtalte saken tidligere på torsdag, var ikke Asbjørn Reinkind selv til stede under møtet. På telefon svarte han ifølge HA lattermildt:

- Dette var en litt overraskende vending. Her kan det være mange kapitler som ikke har kommet fram, sier han til avisen.

Reinkind var ikke kjent med resultatet av dagens møte da HA tok kontakt, og ønsket ikke å uttale seg i detaljer før han har fått satt seg inn i hva som har blitt diskutert.

- Styret har fungert godt som kollegium, og jeg føler vi har hatt god tillit fra størsteparten av eierne. Nå må jeg høre hva de har sagt på møtet før jeg kan uttale meg noe mer, sier han til avisen.