Den nærmeste fremtidens store utbyggingsprosjekter, som InterCity (Illustrert ved Follobanen: Vianova og Jernbaneverket) er tema for Tekniske Foreningers Servicekontor og Metiers konferanse 23. oktober. Konferanseleder Morten Aagaard (innfelt) stiller en rekke spørsmål for en bransje som går en spennende tid i møte.

Vil bli bedre før nasjonal byggeboom

Frem mot 2020 ser man for seg bygging for over 200 milliarder i året i Norge. Hvordan skal rekordutbyggingen håndteres?

Når den norske bygg- og anleggsnæringen går mot 2020 står den foran utbygginger av en mengde og størrelse som ikke eier historisk sidestykke i landet.

I konferansen «Store utbyggingsprosjekter – fra nå til 2020», arrangert av Tekniske Foreningers Servicekontor og Metier, tar man gjennom et variert program for seg en rekke sentrale spørsmål innenfor bygg og anlegg:

  • Hvordan skal prosjektene organiseres?
  • Hvordan tilrettelegge for internasjonal kapasitet?
  • Hvordan få god konkurranse?
  • Har vi gode nok ledere?
  • Hvordan begrense kostnadsvekst?
  • Hva gjør vi nå?

Vil utfordre

Konferanseleder Morten Aagaard, partner i Metier Legal, forteller overfor Byggeindustrien at Han ser frem til å høre hvilke svar det topptunge og innflytelsesrike utvalget foredragsholdere kan komme med til disse spørsmålene.

– Vi har prøvd å sette sammen et panel av sentrale aktører i næringen. Det er kun ledere som taler, og litt av poenget blir å utfordre disse. Et av spørsmålene vi stiller oss er jo nettopp om vi har gode nok ledere, sier han.

– Med rykende ferskt Statsbudsjett har vi forventninger til å høre om Regjeringens planer for veiselskap og hvordan prosjektene skal gjennomføres, legger Aagaard til.

Noen av disse dagers største bygg- og anleggsprosjekter skal under lupen, men også bransjeomspennende utviklinger som teknologi og arbeidsmarked.

Noen av foredragsholderne er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, Veidekke-direktør Arne Giske og BNL-direktør Jon Sandnes, samt en rekke andre toppsjefer og ledere for sentrale og historiske utbyggingsprosjekter.

Se hele programmet her.

Dyrest i Europa

Konferansen retter seg mot både representanter fra offentlige virksomheter, entreprenører, leverandører, investorer, meglere, konsulenter, prosjektrådgivere og jurister. Konferanseleder Morten Aagaard mener bransjen er i stand til å møte veksten i Bygge-Norge, men understreker at en rekke grep må til for å gjøre det godt.

– Ifølge Statistisk sentralbyrås europeiske motpart Eurostat, er Norge det dyreste landet i Europa å bygge i. Når vi skal øke aktiviteten, må vi spørre oss hvordan vi skal få ned kostnadene mens kvaliteten opprettholdes. Bestillerrollen kommer til å være viktigere enn noen gang før, sier han.

Konferansen går av stabelen torsdag 23. oktober i Ingeniørenes hus i Oslo.