Illustrasjon: Statens vegvesen

Ny E16-strekning åpner i Oppland

Første etappe av E16 mellom Fønhus i Sør-Aurdal og Bjørgo i Nord-Aurdal står ferdig i Oppland.

Det skriver Oppland Arbeiderblad i en artikkel på sine nettsider.

Andre del av E16 Valdres, mellom Dølveseter og Bagn, åpner seinere i høst.

Brødrene Dokken fra Bagn har i samarbeid med entreprenørselskapet T. Engene fra Gol, bygget de første 6,7 kilometerne med vei mellom Fønhus bru og Dølveseter, skriver oa.no.

– Vi er stolte over at vi som lokal entreprenør kan levere fra oss veiprosjektet tidligere enn avtalt, og vi har holdt oss til budsjettet. Vi hadde et anbud som var 14 millioner kroner billigere enn andre, sier Jan Dokken til avisen.

Vegvesenet skriver torsdag på sine nettsider at utbyggingen av E16 mellom Fønhus og Dølveseter nå har kommet så langt at trafikk settes på ny vei, som får en skiltet hastighet på 80 kilometer i timen. Strekningen mellom Dølveseter og Bagn vil være helt ferdig før jul, heter det i pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Arbeidet som Arbeidsfellesskapet Dokken & Engene ANS har utført, hadde en kostnadsramme på 131 millioner kroner før merverdiavgift. Det har, ifølge artikkelen, tatt snaue to år å fullføre denne delen av prosjektet, med 50 mann i arbeid på det meste.

Delprosjektet består av 6,7 kilometer ny vei, tre bruer og en lang skjæring i begynnelsen av strekningen. I tillegg er en fiskersti langs Begna med tilhørende parkeringsplass bygget, og avkjøringene langs E16 er utbedret. Det er to underganger for husdyr langs strekningen, og det er også planert ut nye landbruksarealer.

Bomstasjonen som skal delfinansiere prosjektet, vil ikke bli tatt i bruk før i november, heter det i artikkelen.