Til tross for svakere resultater, er Carl Otto Løvenskiold fornøyd med at Løvenskiold-Vækerø fikk gjennomført flere store investeringer i moderne teknologi i fjor. (Arkivfoto)

Svakere resultat for Løvenskiold-Vækerø

Løvenskiold-Vækerø hadde en omsetning på fire milliarder kroner i 2013. Men resultatet ble svakere enn i 2012 etter det som beskrives som krevende år for Løvenskiold Handel.

- Til tross for svakere resultater i 2013 er jeg meget godt fornøyd med at vi har styrket våre virksomheter gjennom fortsatt store investeringer i moderne teknologi og konseptutvikling. Selskapene i konsernet har en sterk posisjon innen sine virksomhetsområder, og de beste forutsetninger for å realisere en betydelig resultatforbedring de kommende årene, sier konsernsjef og eier Carl Otto Løvenskiold i en pressemelding.

Konsernets omsetning i 2014 endte på MNOK 4 028, mot MNOK 3 982 i fjor.

Driftsresultatet ble 57 millioner kroner,  en nedgang på 17 millioner fra 2012. Resultat før skatt ble redusert fra 41 millioner til -13 millioner.

Den samlede EBITDA for konsernet Løvenskiold-Vækerø ble i 2013 151 millioner mot 163 millioner foregående år.

Datterselskapet Løvenskiold Handel AS, som omfatter kjedene MAXBO og Malia, hadde en betydelig svekkelse av resultatet i 2013 etter et år med svak utvikling i markedet og omfattende kostnader knyttet til lanseringen av nye og fremtidsrettede forretningskonsepter.

MAXBO gjennomførte i 2013 en omfattende satsing med lansering av netthandel, integrerte IT-systemer og kundesenter. Målet med investeringene er å legge til rette for det selskapet beskriver som "den beste kundeopplevelse".

- Med basis i de siste års offensive investeringer i nye konsepter, effektivisering av drift og kostnadsreduksjoner samt styrking av selskapets ledelse, forventes det en betydelig forbedring av resultatet for Løvenskiold Handel i 2014, sier Løvenskiold.

Markedet for byggevarer i Norge hadde en svak utvikling i 2013 med en samlet vekst på 0,3 prosent. Det forventes at både forbrukermarkedet og markedet for de profesjonelle vil styrke seg i 2014.

Løvenskiold Eiendom som forvalter og utvikler konsernets bolig- og næringseiendommer, hadde et meget godt resultat i 2014. Egne utviklingsprosjekter innenfor boligproduksjon forventes å bidra til betydelige resultater de kommende årene.

For konsernet som helhet forventes 2014 å vise betydelig resultatforbedring basert på de store og fremtidsrettede investeringer som er gjennomført de senere årene.