Espen Marthinsen overtar som Celsa-direktør etter Terje Forvik.

Han overtar etter Forvik i Celsa

Espen Marthinsen overtar 1. juli for Terje Forvik som administrerende direktør i Celsa Steel Service.

Marthinsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i stillasselskapet Haki.

Før det har han blant annet vært Norden-sjef i Harsco Infrastructures, og hatt diverse andre administrative lederstillinger de siste 15 årene.

Paralleller

- Celsa virker som et spennende selskap i et veldig interessant marked, nasjonalt og internasjonalt, sier Marthinsen til Byggeindustrien, som tror det er enfordel at han kjenner litt til byggenæringen fra før av.

- Det er mange paralleller mellom Celsa og spesielt Harsco. Det er samme måte å jobbe på, og to internasjonale selskap med den samme kulturen, legger han til.

44 års erfaring

Den nye Celsa-sjefen innrømmer at det er litt som å hoppe etter Wirkola med tanke på hvem han erstatter. Terje Forvik kan se tilbake på 44 år innen armering og stål.

- Nå skal jeg bli pensjonist. Jeg jobber ut juni, men 1. juli overtar Espen, forteller stålmannen. Han har takket nei til flere tilbud om andre styreverv, og sier at det ikke er aktuelt på det nåværende tidspunktet. Forvik forteller at det i tiden fremover vil bli mer tid til reising og trening.

- Jeg tror Espen med hans bakgrunn vil passe ypperlig inn her. Det blir fint å få inn noen med nye ideer, for de blir det færre av etter hvert, smiler han.