Hamar kommune får 6,4 millioner kroner i erstatning fra Sweco for som følge av rådgivningsfeil i forbindelse med stupeanlegget  i Hamar (illustrasjon: Kraft Arkitektkontor).

Hamar får 6,4 millioner i erstatning for stupetårnfadesen

Hamar kommune og Sweco er kommet til enighet om en erstatning på 6,4 millioner kroner som følge av rådgivningsfeil i forbindelse med stupeanlegget på Koigen i Hamar. Nå ligger det an til at de videre arbeidene for ett av Norges mest omtalte stupeanlegg gjenopptas.

Hamar kommune stoppet arbeidene ved stupeanlegget 3. desember 2013 for å kvalitetssikre den tekniske løsningen og gjennomgå økonomien i prosjektet som da hadde utviklet seg til et realt mageplask.


Nå melder Hamar kommune at kommunes kostnad for Stupeanlegget blir 11,2 mill. kr – ut fra forventet sluttkostnad på kr 23,5 mill. kr fratrukket erstatningsbeløpet, momskompensasjon og gavebeløpet som er gitt av Sparebankstiftelsen Dnb Nor.

Hamar kommune og Sweco er enige om en erstatning til Hamar kommune på 6,4 millioner kroner som følge av rådgivningsfeil.

Samtidig har formannskapet i Hamar stemte for at arbeidene med stupeanlegget gjenopptas. Saken skal behandles i Hamar kommunestyre før sommeren. Arbeidene kan gjenopptas umiddelbart etter politisk behandling.

─ Jeg er svært tilfreds med at vi har funnet en løsning, sier rådmann i Hamar, Martin Kulild.

Også ordfører Morten Aspeli synes dette er gode nyheter.

– Jeg er glad for at saken nå er klar for endelig politisk behandling og ser fram til at stupeanlegget kan tas i bruk neste sommer.

Stupeanlegget, som kanskje er Norges mest omtalte stupeanlegg, blir et flerbruksanlegg til berikelse for Hamar og til glede for mange. Hvis kommunestyret stemmer for å gjenoppta arbeidene, vil anlegget ferdigstilles i oktober. Strand og gangvei på Koigen gjøres ferdig våren 2015, når vannstanden er lav. Anlegget vil dermed være ferdig innen utgangen av mai 2015.