Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog, regiondirektør Mona Aarebrot, Entra Eiendom, Teresa Ribu, NCC Property Development og byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen.

Entra og NCC hedret under FutureBuilt 2014

Entra Eiendom ble tildelt to diplomer og NCC Property Development ett diplom for sine forbildeprosjekter under FutureBuilt 2014 i Asker Rådhus onsdag.

– Det er gledelig at verden går fremover. Det som var Norges mest miljøvennlige kontorbygg ved utgangen av 2013 er nå forbigått av det som hevdes faktisk å være verdens mest miljøvennlige rehabiliterte kontorbygg Entra Powerhouse på Kjørbo. Asplan Viak er leietaker og har også vært rådgiver, og det er en veldig spennende dimensjon i seg selv. Her har absolutt alle steiner vært snudd for å finne de optimale klimavennlige løsningene, både når det gjelder materialer og energibruk, sa ordfører i Bærum kommune Lisbeth Hammer Krog ved tildelingen. 

Hun trakk frem samarbeidsformen og teamworket som har preget prosjektet. Alle fagene og aktørene Entra, Skanska Zero, Snøhetta, Hydro, Asplan Viak og aluminiumprofilfirmaet SAPA har vært med i en tidlig prosjekteringsfase

– Powerhouse Kjørbo slår an tonen i FutureBuilt og i byggenæringen for øvrig. Og for utbyggere som virkelig ønsker å ligge i front blir det vanskelig heretter å bygge annet enn null- eller plusshus, sa Krog.

Entra Eiendom fikk tildelt diplom for rehabiliteringen av Skattedirektoratets bygg i Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr.

– Dette er et eksempel på at rehabilitering lønner seg også i et klimaperspektiv. Det opprinnelige teglkledde bygget har gjennomgått en omfattende rehabilitering og ombygging. Lamellene er bygget sammen på en sånn måte at det blir en mer kompakt bygningskropp samtidig med at det opprinnelige arkitektoniske uttrykket opprettholdes. Detter har gitt mer kontorareal og mer energiteknisk bygg. En gjennomgående miljøtenkning i hele prosessen har gitt et mer klimavennlig bygg og arkitektonisk fremstår bygget nå som lyst og moderne. De nye trefasadene er kledd med resirkulert aluminium som er perforert med små hull som skal symbolisere våre skattekroner. Da bygget sto ferdig i 2013, var dette det beste og mest miljøvennlige kontorbygget i Norge, sa byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen ved utdelingen.

NCC Property Development mottok diplom for gjennomføringen av sitt nye hovedkontor Østensjøveien 27 realisert av en privat utbygger.

– Prosjektet er et nybygg i transformasjonsområde, hvor det har satt standard for fremtidig utvikling av området med spennende arkitektoniske løsninger både ute og inne. Selv med stramme økonomiske rammer har NCC realisert et godt forbildeprosjekt med betydelige klimagassreduksjoner både fra materialbruk og energi. Ett av klimatiltakene i prosjektet er samarbeidet med bedriften på nabotomten om utnyttelse av deres overskuddsvarme til oppvarming av Østensjøveien 27, sa Fredriksen.