Tine har vedtatt en omfattende utbygging av Tine Meieriet Frya (foto: Tine).

Tine bygger stort i Gudbrandsdalen

Tine har vedtatt å sette i gang utbygging av Tine Meieriet Frya. Utbyggingen omfatter bygg og utvidelse for produksjon av Cottage Cheese og filtrert yoghurt med en investeringsramme på 385 millioner kroner.

─ Dette vil sikre TINE kapasitet til å møte forventet etterspørsel og skape flere nye arbeidsplasser lokalt, skriver Tine på sin internettside.

Med dagens kapasitet vil Frya få leveringsutfordringer på Cottage Cheese allerede i 2015 med forventet etterspørsel fremover. Det er gjort flere tiltak for å øke produksjonen, men dersom Tine skal være leveringsdyktige i årene fremover må kapasiteten bygges ut.

Selve bygget på Frya er planlagt ferdig juni 2015. Anlegg for økt produksjon av Cottage Cheese skal stå klart i 2015, mens anlegget for filtrert yoghurt skal være ferdig i 2016.

Tine regner med å sette spaden i jorda til sommeren.

─ Går alt etter planen står bygget ferdig sommeren 2015. Da begynner vi å flytte inn teknisk utstyr. Vi håper å kunne sette i gang utvidet produksjon senest på etterjulsvinteren 2016, sier meierisjef Oskar Aarnes til gd.no.

Det nye anlegget blir et påbygg på totalt 3000 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

─ Mesteparten av nyinvesteringen går med til nytt prosessutstyr som skal brukes i produksjonen, sier Aarnes til gd.no.