Elektrikerlærling Sønniva Marie Jakobsen tok imot Fagprøvemedaljen etter å ha levert et arbeid som sensorene skal ha beskrevet som det beste de hadde sett. Foto: Caverion

Lærling priset for rekordgod fagprøve

Elektrikerlærling i Caverion, Sønniva Jacobsen, kunne i mai ta imot Fagprøvemedaljen med det beste prøveresultatet sensorene noen gang hadde sett.

Det skriver Caverion i en pressemelding mandag.

Sønniva Marie Jakobsen fra Østensjø mottok Fagprøvemedaljen i elektrikerfaget på Oslo Rådhus tidligere i mai. Ved utdelingen ble det avslørt at sensorene som bedømte fagprøven, har aldri sett en så godt dokumentert fagprøve noen gang, heter det i pressemeldingen.

Den 21 år gamle jenta har tatt lærlingtiden hos Caverion i Oslo, hvor hun nå er fast ansatt.

– Jeg trives veldig godt i Caverion. Det er hyggelige mennesker, også er det et stort firma som gir trygghet, variasjon i arbeidsoppgaver, kurs jeg kan delta på, og rett og slett flere muligheter enn det et lite firma har, sier hun.

Ketil Thorsen, distriktsdirektør for Caverion øst, mener Jakobsen kan være et forbilde for jenter som ønsker å gå inn i tekniske yrkesfag.

– Det er tydelig at Sønniva imponerte, og på vegne av hele Caverion vil jeg gratulere henne med det som tydeligvis er tidenes best dokumenterte fagprøve. Caverion vil være best, og da må vi ha de beste og smarteste ansatte, og det er jo Sønniva et prakteksempel på.

Caverion har over 319 lærlinger rundt omkring i landet i alle tekniske fag innenfor bedriften, heter det i pressemeldingen.