Jan Gunnar Madsen er på plass som adm. direktør og advokat i sekretariatet til Norske Murmestres Landsforening som er samlokalisert med Byggmesterforbundet Sørkedalsveien 9 på Majorstua i Oslo.

Sjef-skifte hos murmestrene

Sjef-skifte på gang hos Norske Murmestres Landsforening. Jan Gunnar Madsen (44) tar over etter Rolf Tollefsen (65).

– Etter at jeg tiltrådte her 1. april, har jeg brukt tiden til å få oversikt over den mangslungne virksomheten. Jeg har lyttet til medlemmene ute i bedriftene, og er blitt innført i sakene som det jobbes med i Byggenæringens Landsforening. Dessuten er jeg i ferd med å få «tømt» hodet til Rolf som fortsetter som seniorrådgiver i en overgangsfase ut juni. Han sitter med en unik kompetanse etter å ha vært i organisasjonen i en mannsalder, opplyser Jan Gunnar Madsen til Byggeindustrien.

Jurist og advokat

Jan Gunnar Madsen som er oppvokst i Kristiansund, er som sin forgjenger cand. jur fra Universitetet i Oslo. Han kommer fra det mellomstore advokatkontoret Brækhus Dege Advokatfirma DA hvor han har jobbet i 11 år, først som eiendomsforvalter, senere som advokatfullmektig og de siste årene som advokat. Før det var han fem år i Obos-systemet, først som forvaltningskonsulent og senere teamansvarlig i Obos Eiendomsforvaltning. Han startet sin yrkeskarriere som saksbehandler i Justisdepartementets rednings- og beredskapsavdeling.

Organisasjonsbauta

Det er en organisasjonsbauta som er i ferd med å forlate sekretariatet til murmestrene. Juristen Rolf Tollefsen med spesialområder som arbeidsrett, byggekontrakter og entrepriserett begynte i organisasjonen som kontorsjef så tidlig som i 1989. Fem år senere etter en av byggenæringens største nedturer overtok han som adm. direktør etter daværende Arvid Malme.

Når Rolf Tollefsen gir seg i sekretariatet til sommeren, vil han ikke umiddelbart nyte pensjonisttilværelsen. Han starter rådgivingsselskap hvor planen er å tilby sin kompetanse som fagkyndig medlem i entrepriserettssaker og voldgifter samt å være oppmann i tvister.

Du kan lese mer om sjef-skiftet hos murmestrene i Byggeindustrien nr. 8 som kommer ut 15. mai.