Norske Stålbygg bygger Coop Obs! Bygg-butikk i Bærum. Illustrasjon: Norske Stålbygg

Norske Stålbygg bygger i Bærum og Larvik

Veidekke-bedriften Norske Stålbygg bygger lokaler til Coop Obs! Bygg på Rud i Bærum, samt nytt hovedkontor for maskinentreprenøren Arne Olav Lund i Larvik.

Det skriver Norske Stålbygg i en pressemelding onsdag.

Norske Stålbygg har, ifølge meldingen, fått oppstart på Coop Obs! Bygg i Bærum etter lengre tids samhandling med Bærum kommune.

– Det har vært særlig krevende å finne gode løsninger omkring en høyspenttrase, men sammen med kommunen har vi funnet frem til en måte å håndtere dette på, som alle parter er fornøyd med, sier prosjektleder Pål Farmen.

Kontrakten for prosjektet ble inngått allerede i august 2013, men oppstart kom altså først i april 2014. Bygget skal ligge på Rud i Bærum, og forretningen skal rette seg mot både privat- og proffkunder.

Forretningen har et bruttoareal på 6.300 kvadratmeter, og kontrakten er på 49,8 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Ferdigstillelse skal, ifølge Norske Stålbygg, skje omkring årsskiftet.

Nytt hovedkontor

I løpet av april har også Norske Stålbygg skrevet kontrakt for å bygge Arne Olav Lunds nye hovedkontor i Larvik.

Arne Olav Lunds nye hovedkontor skal bygges i Larvik i løpet av fem måneder. Illustrasjon: Norske Stålbygg

Selskapet er en regional maskinentreprenør i Vestfold som for det meste arbeider med offentlige anleggsprosjekter. Hovedkontoret skal bygges i det nye næringsområdet Ringdalsskogen.

– Vi har vunnet fram mot svært dyktige lokale konkurrenter, uttaler daglig leder i Norske Stålbygg, Lars N. Hjertås, i pressemeldingen.

Tegner selv

– I denne konkurransen har vår modell, hvor vi benytter vår egen arkitekt til å utvikle prosjekter, gjort at vi ble foretrukket. Modellen medfører at byggherren får fordel av vår entreprenørkompetanse fra de første streker tegnes, og at de mest rasjonelle løsningene blir lagt til grunn for alle valg, fortsetter han.

I tillegg til kontorer skal prosjektet romme verksted, lager og vaskehall for maskinparken.

Bygget er på 1.086 kvadratmeter, og kontrakten er på 10,2 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Byggetiden er, ifølge pressemeldingen på fem måneder.

– Svært korte byggetider er et annet av våre satsingsområder, sier Hjertås.