Solvik Olsen oppfordret til dialog

Samferdselminister Ketil Solvik Olsen oppfordret til bedre dialog på prosjekter og med næringen.

Solvik Olsen var inne på mange av hjertesakene sine under innlegget på Byggedagene; både veiselskap, bonusordninger og infrastrukturfond. Dessuten brukte han mye tid på enkle samarbeidsgrep, som kan gi gode løsninger.

Han poengterte at de nye samarbeidsformene som regjeringen har foreslått har blitt tatt godt i mot, og trakk spesielt fra Jernbaneverket. Blant annet meldte han om stor entusiasme i hvordan de skal møte kommuner og involverte i prosjektene.

- Før var det vanlig med en prosess med brev frem og tilbake i mange år. På Ringeriksbanen-prosjektet skal de sette ned en arbeidsgruppe som skal behandle klager fortløpende, og ansikt til ansikt, sa ministeren.

- Mange aksepterer nederlag, men vil sikre seg at de blir hørt. Det tar kanskje litt tid, men å gjøre det på den andre måten tar fryktelig mye lenger tid. Vi vil heller ha en prosess hvor man snakker sammen, enn en hvor man skriver brev frem og tilbake, la han til.

Til slutt kom han med et frieri til bransjen, som han ønsker et godt samarbeid med.

- Vi har mye gøy å holde på med, og jeg håper dere kommer med innspill. Vi tar sikte på å lytte, men kommer nok ikke alltid til å være enige, smilte han.