Foto: Gaute B. Iversen / Weber

Weber lanserer spraylim for murvegger

Weber Stone Fix på sprayboks skal gjøre monteringen av Leca-lettvegger enda raskere.

Det skriver Weber i en pressemelding fredag.

–Vi lanserer Stone Fix, et lim på sprayboks som er enkelt å påføre, uten søl og som gir raske resultater, sier Jonas Jalmerbrandt, produktsjef i Weber.

Det nye limet fører, ifølge pressemeldingen, til langt mindre søl på byggeplassen, da man bare sprayer ut det som behøves. Det er ingen blanding av limet, og lite renhold i etterkant, skriver Weber.

– I tillegg er det selvfølgelig en fordel for de som skal bygge veggen at de slipper å bære tunge sekker med mørtel eller sementbasert lim, sier Jalmerbrandt.

For to år siden gikk det med rundt 10 kilo murmørtel per kvadratmeter for en tilsvarende murt vegg. I fjor kom det sementbaserte limet som reduserte vekten til én kilo per kvadratmeter, heter det i pressemeldingen.

– Med nye Stone Fix har vi igjen desimert vekten til cirka 0,1 kilo lim per kvadratmeter vegg. Sammen med sprayboksen lanseres også en pistol og et spesialtilpasset munnstykke kalt Twintip. Det skal gjøre det enklere å legge ut to striper med lim nøyaktig og riktig plassert på blokken. Én boks holder til omtrent sju kvadratmeter vegg, eller 40 løpemeter liming.

Åpentiden på limet er fem minutter, og krever derfor at det arbeides raskt.

– Herdingen starter allerede etter 15 minutter, og etter bare ett døgn har limet full styrke. Det gir en mye raskere fremdrift på byggeplasser enn med tradisjonell muring, sier Jalmerbrandt.

Limet kan også brukes i minusgrader, uten at styrken i fugen svekkes, heter det i pressemeldingen. Eneste forutsetning er at boksene holdes varme på grunn av drivgassen.