Tusenvis av husstander mistet strømmen på Sunnmøre

Flere tusen husstander var søndag kveld uten strøm på Sunnmøre etter utfall på en forsyningslinje nordfra. På grunn av ventet uvær kan strømtilgangen bli forsinket.

Strømmen forsvant i 22.30-tiden, bekrefter nettselskapet Tafjord Kraft. Strømmen har også gått på Åndalsnes i Romsdal, på Vestnes og i Molde.

Mange rammet

Årsaken er utfall på en av Statnetts forsyningslinjer inn til distriktet fra nord, opplyser informasjonssjef Kari Løken i Tafjord Kraft.

– I utgangspunktet er hele Sunnmøre og deler av Romsdal berørt. Vi har fått beskjed om at vi ikke vil få strøm verken fra nord eller sør og blir derfor nødt til å bygge opp vår egen produksjon for å dekke behovet. Det bør greit for oss å fikse denne situasjonen, men det tar tid å bygge opp produksjonen. Alle skal kunne få strømmen tilbake i løpet av natten, men jeg tør ikke love noe på grunn av det varslede uværet i natt, sier hun til NTB.

Det var en strømlinje mellom Fræna og Sunndalsøra som falt ut mellom klokken 22.20 og 22.35 søndag kveld. Samtidig var en annen strømlinje ute for revisjon. Dette forte til at strømforbruk falt ut, opplyser Statnett til Sunnmørsposten. Statnett vet foreløpig ikke årsaken til strømbruddet.

Utfordrende uvær

Ifølge Løken i Tafjord Kraft har deler av områdene nå ha fått strømmen tilbake, men full oversikt har hun ikke. Informasjonssjefen kjenner ikke til hvor mange husstander som har vært berørt av feilen. Det er varslet mellom full og sterk storm i Møre og Romsdal natt til mandag og vindkast på mellom 25 og 30 sekundmeter.

– Vi kommer til å være ekstra på vakt utover, spesielt fordi vi må dekke strømforsyningen ved egen produksjon. Da vil vi ikke ha noen reserve dersom nye strømbrudd skulle skje på grunn av været, sier Løken.

Sent søndag kveld var Giske kommune en av kommunene som fikk strømmen tilbake.