Senterleder Tanja Venheim og driftsleder Tommy Teien ved Holmen Senter mottok første energimerkeplakett mandag 3. mars.

Holmensenteret først ute med energimerket

Alle yrkesbygg over 1.000 kvm plikter å ha energimerket synlig for publikum. Holmensenteret i Asker er først ute med den nye energimerkeplaketten.

Energimerkeordningen skal øke bevisstheten om energieffektivisering. Alle yrkesbygg over 1000 kvadratmeter plikter å vise brukerne av bygget hvilken karakter de har fått. Med merket synlig på veggen er tanken at det skal motivere eiere av yrkesbygg til å gjennomføre tiltak for å redusere energibruk.

- Et synlig energimerke gjør det lettere for publikum å gjøre bevisste valg, og for eksempel velge å ikke handle på kjøpesentre som er lite energieffektive , forteller seksjonsjef i NVE, Olav Karstad Isachsen i en pressemelding.

Holmen Senter har gjennomført en rekke tiltak for å bli mer energieffektive. Samlet energireduksjon for gjennomførte og planlagte tiltak utgjøre totalt nesten 500 000 kwh. Det utgjør årsforbruket til 23 husholdninger i Asker kommune.

Fremfor at alt lyset skal stå på i rømningsveier hele tiden, er lyset bygd om slik at det går på når brannalarmen går. De har også bygd om styring av lys og ventilasjon i hele bygningsmassen for å få en mer effektiv energistyring.

- Disse tiltakene har gitt oss en besparelsen på 50 000 kw i året, forteller driftesleder for Holmen Senter, Tommy Teien.

Senteret har også planlagt ytterligere tiltak hvor de blant annet skal bytte ut mer enn 550 lysstoffrør med ledlys på 13 plan i parkeringshuset.

- Oppgraderingen til led-lys regner vi med vil gi en reduksjon på 46 000 kwh i året. I tillegg skal vi bygge om ventilasjonsanlegget som vi forventer skal redusere forbruket med 400 000 kwh, forteller Teien.