Reinertsen avvist av Høyesterett

Reinertsens sak mot Sparebank 1 SMN og Bank 1 Oslo tas ikke opp i Høyesterett. Reinertsen vil dermed ikke motta det 45 millioner store erstatningskravet fra bankene, men må heller betale bankene 2,7 millioner i saksomkostninger.

Det skriver Trøndelags-avisen Adresseavisen tirsdag.

– Vi er skuffet, selv om vi er klare over at et mindretall anker slipper gjennom til Høyesterett, sier Reinertsens advokat Magnus Hellesylt til Adressa.

Reinertsen har nå tapt i både tingretten og lagmannsretten med erstatningskravet sitt.

Bakgrunnen for saken stammer fra 2010, da Reinertsen var hovedentreprenør for utbyggingen av det såkalte Residencekvartalet vet Torvet i Trondheim. Terje Roll Danielsen, som eide den aktuelle bebyggelsen, ble slått konkurs i2010, og store summer gikk tapt for Reinertsen.

Entreprenørens erstatningskrav bunner i at Reinertsen mener at Sparebank 1 SMN og Bank 1 Oslo visste om den usikre økonomiske posisjonen Danielsen befant seg i, og hadde opplysningsplikt om dette.

Etter å ha blitt avvist av Høyesterett, må Reinertsen altså betale 2,7 millioner kroner til de to bankene for saksomkostninger, samt en sum av 312.500 kroner i saksomkostninger for Høyesterett.