"High and wide" maskinen  Austad Maskinstasjon AS har kjøpt er en  spesialkonstruert Cat 336E L.

Austad først med nytt Cat ”high and wide” understell

Pon Equipment har inngått et samarbeid med nederlandske STC om å produsere ”high and wide” understell. I januar ble den første spesiallagde maskinen levert til Austad Maskinstasjon AS.

I 2010 sluttet Caterpillar og produsere de spesialproduserte ”high and wide” maskinene i Europa, men etterspørselen har likevel vært stor. Nå kan Pon Equipment igjen tilby maskinene gjennom et samarbeid med Nederlandske STC, en bedrift Pon har arbeidet sammen med lenge.

– HDHW maskinene var og er fremdeles svært populære og etterspurte på det norske markedet, så vi var sikre på at dette ville bli en suksess, sier produktsjef i Pon Equipment, Vilmundur Theodorsson.

Han forteller videre at Pon Equipment allerede har solgt ti maskiner, hvilket er antall solgte man hadde forventet for hele 2014.

Austad Maskinstasjon, som holder til i Nord-Trøndelag, er den første bedriften til å få den spesiallagde maskinen levert. De har lang erfaring med HDHW og har denne gangen gått for 336E L.

Maskinen er en standard 336E L hvor man har spesialkonstruert et understell som ifølge Pon er ekstra solid, samt bredere og høyere enn vanlig (Bredde: 3490 mm. vs. 3190 mm. Høyde under laveste punkt: 720 mm. vs. 510 mm.). Dette er en maskin som egner seg godt til alle typer arbeid, men er særskilt tilpasset arbeid som krever et mer solid understell, som for eksempel i et steinbrudd. ”High and Wide” kan også leveres på 329 E L, skriver Pon Equipment i en melding.

Fra venstre: Stig Arild Green - sjåfør, Eskil Austad - eier, Geir Sandvik - salgsingeniør Pon Equipment Nord-Trøndelag.