Fra Venstre; Idar T. Heskestad (daglig leder Bjørn Hansen AS), Arnfinn Erlien (prosjektsjef NCC), Tor Ivar Kandal (innkjøpsansvarlig Rv. 4 Gran grense - Jaren NCC). (Foto: Bård Hansen)

Bjørn Hansen AS leverer til Rv. 4 Gran grense-Jaren

Betongelementprodusenten Bjørn Hansen AS har signert kontrakt med NCC Construction AS for levering av betongelementer til motorveistrekningen Gran-Jaren på riksveg 4.

Kontrakten som er inngått omfatter leveranser av tre lokk over kulverter, samt en bro. Totalt utgjør dette produksjon og levering av 204 forspente betongbjelker med lengder fra 22-29 meter. Transporten går først via sjøveien fra Forsand i Rogaland til Oslo med båt, og blir deretter kjørt på vei det siste strekket. Transport av inntil 29 meter lange bjelker gjennom Oslo sentrum krever god logistikk og er utfordrende med tanke på tilpasning til øvrig trafikk.

Kontrakten har en verdi på cirka15 millioner kroner og elementene skal produseres på fabrikken i Forsand Kommune. Bjørn Hansen AS starter prosjektering og produksjonen umiddelbart, og leveringen vil skje fra mai 2014 til juni 2015.

Bjørn Hansen AS har nylig avsluttet sin leveranse av fem bruer til E18 i Tønsberg for NCC Construction AS, og ser på den nye kontrakten som en tillitserklæring fra NCC Construction AS.

- Vi er svært fornøyd med å få denne viktige kontrakten som en del av vår satsning i anleggsmarkedet fremover, uttaler daglig leder Idar T. Heskestad.