Vil ikke love Fornebubane før 2018

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ikke love Fornebubane tidligere enn det som allerede er planlagt.

Det er Budstikka.no som melder dette tirsdag. I slutten av mai lovte de borgerlige partilederne at utbyggingen av Fornebubanen skulle starte «raskest mulig» og at «et regjeringsskifte betyr bygging av ny Fornebubane».

Ifølge Budstikka.no reserverer nå samferdselsministeren seg, og i et intervju med avisen sier Ketil Solvik-Olsen (Frp) at han ikke kan love start i fireårs perioden regjeringen er valgt for.

– Jeg kommer til å jobbe for å få utbyggingen i gang før 2018, men jeg kan ikke love det nå. Vi jobber med å få oversikt over sakene i departementet vi har overtatt, og ser på mulighetene for å starte nærmere i tid enn planlagt, sier Solvik-Olsen til Budstikka.

På spørsmål fra avisen om de ikke kan love at prosjektet vil komme raskere enn hva det allerede er lagt opp til i Oslopakke 3, svarer Solvik-Olsen følgende:

– Nei, det får vi heller komme ut med senere, men vi er veldig oppmerksomme på prosjektet. Vi er klar over befolkningsøkningen på Østlandet og hvor viktig det er å få på plass gode transportløsninger, sier samferdselsministeren.