Nytt Sandvika-kvartal vil koste nær én milliard

Det vil koste opp mot én milliard kroner å føre opp det planlagte nye kvartalet ved Bærum kommunes rådhus i Sandvika.

Det skriver Asker og Bærum Budstikke på sine nettsider.

Budstikka har omtalt det nye milliardkvartalet i flere artikler denne høsten.

Det planlagte kvartalet skal erstatte byggene som i dag utgjør det såkalte «Finstadkvartalet». Dette er de hvite byggene ved innkjøringen til Bærum kommunes administrative sentrum, Sandvika.

Det er Oslo-familien Figenbaum som eier Finstadkvartalet og rundt seks mål land i og rundt området.

Daglig leder Hans Thomas Holbye i Johs Hansen rederi anslår nå det vil koste rundt én milliard kroner å sette opp det nye kvartalet.

– Det er mye som her skal gjøres, og mange biter som må på plass, påpeker han overfor Budstikka.

Etter at reguleringsarbeidet rundt området er klart, skal det forhandles et makeskifte. For byggene må rives for å få gjennomført kommunedelplanen.

Forutsetter riving

– Kommunedelplanen forutsetter at vi river. Makeskiftet er en naturlig konsekvens av at vi river og avgir et mål til kommunen, sier han.

En viktig bit av puslespillet for det nye kvartalet er det planlagte nye parkeringshuset i Sandvika. Det er tenkt at det skal ligge delvis under Finstadkvartal-tomten, fordi det er for dårlig grunn under Rådhusparken.

– Det vil vel koste rundt 250.000 kroner per p-plass for å få p-huset på plass. Hvem som skal finansiere det, er vel ikke helt klart foreløpig, sier Holbye.

Utreder

Plansjef Arthur Wøhni i Bærum opplyser overfor Asker- og Bærum-avisen at man i disse dager utreder saken om parkeringshuset.

– Det er riktig at det er leireproblematikk i grunnen under Rådhuset, slik at deler av grunnen under Finstadkvartalet er tenkt tatt i bruk, sier han.

– Vi tenker oss mellom 500 til 700 plasser. Det blir i alle fall neppe billigere enn rundt 250.000 per plass siden vi må under bakken og grave. Men de tekniske og økonomiske forholdene er ikke ferdig avklart foreløpig, sier Wøhni.

Det skal også utredes hvem som skal bygge parkeringshuset, og hvordan finansieringen på det blir.