Velux lanserer svalende vindusskjermer

Når sommersola står på som verst, kan takvinduene varme opp innemiljøet vel mye. Det har Velux nå en løsning på.

– Takvinduer er en kilde til lys, varme og trivsel. I store deler av året tilfører takvinduer god varme og gjør at oppvarmingskostnadene reduseres. Men når vi får den sommeren vi ønsker oss, kan det bli for varmt med takvinduer i solretningen. Da finnes det en enkel løsning, skriver Velux i en pressemelding.

Velux screen er en spesialtilpasset utvendig skjerm som passer til takvinduene som den store takvinduforhandleren tilbyr.

Skjermene er helt gjennomsiktige, og tillater fullt utsyn, men vil kunne stoppe så mye som 90 prosent av varmeinnstrømmingen en solfylt sommerdag. Å stoppe solvarmen på utsiden av vinduet er, ifølge forhandleren selv, mye mer effektivt enn å gjøre dette med gardiner og skjermer på innsiden.

Velux screen skal være enkel å betjene, og kan leveres elektrisk eller solcelledrevet med en programmerbar fjernkontroll i tillegg til den manuelle utgaven. Både solcellepanelet og batteriet er integrert i selve solskjermingen, og et fulladet batteri kan betjene solskjermingen opptil 600 ganger før det må lades igjen. Det bør holde både sommer og vinter, skriver Velux i pressemeldingen.